Omgång 21: Derbyt kan avgöra

Syrianska IF tar under söndagen emot Västerås IK i ett stekhett derby på Wenströmska IP. Det är två lag som kämpar för överlevnad som gör upp. Syrianska IF på nedflyttningsplats och Västerås IK som länge varit på säker mark men som nu blivit inblandade i bottenträsket på allvar. Avspark 13:30.

Västerås IK har idel usla resultat bakom sig, som medfört en inblandning i bottenstriden. Bland annat har man förlorat med 5-0 mot IFK Uppsala och förlorat med 5-2 mot Vallentuna BK. I den senaste omgången kom så vändningen. 1-0 hemma mot serieledarna Fanna BK. Imponerande.

Syrianska IF har sju raka matcher utan förlust. 4 vinster och 3 oavgjorda. En svit som är meningslös om inte rödgult plockar tre pinnar mot Västerås IK. I den senaste omgången vann Syrianska mot IFK Uppsala med 3-2 på bortaplan.

Det är tre poäng som gäller. Inget annat. Vinna eller försvinna. Stanna i Division 3, eller degraderas mot det ytterst osäkra. Kommer Västerås IK med Fredrik Giesecke i spetsen att fega ur och parkera bussen för att satsa på sin vanliga tjongfotboll för att säkra en poäng? En sak är säker. Med rätt inställning och glöd, spelar det ingen roll vad motståndartränaren gör. Den rödgula maskinen eliminerar bromspedalen och allt i sin väg när den får upp farten. Låt oss se denna fart på söndag!

Med endast två omgångar kvar är förutsättningarna glasklara. Det är vinna eller försvinna som gäller, redan på söndag. Vid vinst klättrar Syrianska förbi Västerås IK i tabellen, på bättre målskillnad. I denna omgång spelas resterande matcher under lördagen. Det kan klara upp förutsättningarna inför söndagens drabbning. Om IFK Uppsala förlorar mot IFK Österåker på bortaplan så står de kvar på 22 poäng. Det skulle innebär att Syrianska vid vinst på söndag är tre poäng före inför den avslutande omgången. Vaksala möter Franke på bortaplan. Vid förlust står de kvar på 23 poäng. Vallentuna möter Märsta på bortaplan. Förlorar alla tre, eller tappar Uppsala och Vaksala poäng, samtidigt som Syrianska vinner så har rödgult klättrat upp på säker mark inför den avslutande omgången mot Fanna. Skulle Uppsala, Vaksala och Vallentuna vinna sina matcher, samtidigt som Syrianska besegrar VIK på söndag, så innebär det att Syrianska klättrar upp på kvalplats och petar ner Västerås IK under nedflyttningsstrecket på bättre målskillnad.

Vi intar Wenströmska IP och färgar det rött och gult, en gång för alla!

Syrianska IF – Västerås IK

Söndag 22 september

Wenströmska IP, 13:30