Omgång 20: IFK Uppsala på bortaplan

Syrianska IF åker till Uppsala för möte med IFK Uppsala imorgon lördag 14:00. Vid vinst har Syrianska fortfarande möjligheten att spela i Division 3 nästa säsong. Vid förlust ser det mörkt ut och mycket ska till för att säsongen ska få en annan utgång än degradering.

IFK Uppsala har steppat upp rejält och plockat många poäng de senaste omgångarna. I den förra omgången blev det förlust med 2-0 på bortaplan mot suveräna serieledarna Fanna BK. Dessförinnan krossades Västerås IK på hemmaplan med klara 5-0.

Syrianska IF är obesegrat i sex raka matcher, men mot Vallentuna i den senaste omgången slarvade man bort tre glasklara poäng. Med ledning 2-0 i halvtid skulle den andra halvleken bli en säker historia. Ineffektiviteten i den andra halvleken blev Syrianskas fall. Mittfältsmotorn Philip Özer lämnade planen i den 77:e minuten och därefter började Vallentuna jaga en reducering med all kraft. Reduceringen 2-1 kom i den 90:e minuten och likaså kvitteringen i den 96:e minuten. Vart domaren hittar dessa tilläggsminuter låter vi vara osagt, men matchen igenom håller domaren en alldeles för låg nivå och det går inte att hitta något domslut som Syrianska får med sig. Vallentuna skapade inget annat vettigt än dessa två chanser på stopptid.

Syrianska behöver stänga matcher vid ledning, om man vill stanna kvar i divisionen. Att tappa 2-0 på tilläggstid är under all kritik. Det får inte hända oavsett hur trötta benen är.

IFK Uppsala – Syrianska IF

Lördag 14 september

Österängens IP, 14:00