Omgång 19: Bottendrama på Wenströmska

Syrianska IF tar i den näst sista hemmamatchen emot Vallentuna BK på Wenströmska IP. På söndag 13:30 sparkas säsongens kanske viktigaste match igång. Hur poängen fördelas kan bli oerhört avgörande för säsongens utgång. Vid vinst kliver Syrianska upp på kvalplats, minst. 

Bottenkollegan Vallentuna BK parkerar just nu på säker mark, på samma poäng som Vaksala som innehar kvalplatsen. Båda är två poäng före Syrianska som just nu är under kvalstrecket. Vallentuna kommer från en tung batalj som utspelade sig på Vallentuna IP. 3-3 mot serieledaren Fanna BK sedan hemmalaget hämtat upp underlägen två gånger om. Det är ett Vallentuna som är målglatt, både framåt och bakåt. 38-40 i målskillnad vittnar om det. Syrianska IF gick segrande ur vårmötet på Vallentuna IP med 0-2.

Syrianska IF har fått upp farten rejält. Fem matcher utan förlust, tre vinster och två kryss, 12-3 i målskillnad. Senast blev det vinst borta mot Brottby SK med 4-1. Mötet med bottenkollegan var avgörande för en fortsatt levande säsong, och redan i halvtid ledde de rödgula med 3-0. Det är oerhört viktiga poäng som står på spel, och vid vinst kan det bana väg för överlevnad och fortsatt spel i Division 3 nästa säsong.

Vid vinst kliver Syrianska upp på kvalplats. Skulle Vaksala SK förlora eller tappa poäng på bortaplan mot Märsta IK så kliver Syrianska upp på säker mark tack vare bättre målskillnad än Vaksala. Det väntar alltså en rafflande avslutning på säsongen. Syrianska har väldigt mycket i egna händer. Låt oss inte slarva bort denna möjlighet. På söndag behöver vi 11 hungriga kämpar på planen. Det är nu eller aldrig. Det innebär också att vi supportrar behöver göra vårt genom att vara på plats och ge spelarna det lilla extra. Vårt stöd är ovärderligt! Låt oss visa det!

Syrianska IF – Vallentuna BK

Söndag 8 september

Wenströmska IP, 13:30