Omgång 18: Kampen om överlevnad

Syrianska IF åker under lördagen till Stockholm för möte med Brottby SK. Alla återstående matcher är utslagsmatcher, där maximal utdelning är ett måste för Syrianska. Tabelljumbon Brottby spelade 4-4 i onsdagens derby mot Vallentuna BK. Bara tre dagar senare är det alltså dags för ännu en match. Avspark på Össeby IP kl. 13:00 imorgon lördag.

Brottby SK är tabelljumbo men stod för en heroisk insats när de i onsdags spelade 4-4 mot Vallentuna BK. Underläge 0-3 vändes till 4-3 innan Vallentuna kunde kvittera på tilläggstid. Förre Djurgårdaren Amadou Jawo gjorde sitt första mål för klubben i den matchen. På Wenströmska IP i våras blev det vinst för Syrianska med 3-0, men enligt Alex Benedikz i Brottby så berodde det på slarv i uppladdningen inför match. Det blir alltså ett annat Brottby som ställer upp för drabbning imorgon.

Syrianska IF har fått upp farten. Tre matcher utan förlust, två vinster och en oavgjord. Senast blev det en solklar vinst mot Vaksala SK hemma på Wenströmska IP. 4-0 och bud på betydligt fler mål framåt. Nyförvärven Philip Özer, Lukman Murad och Dan Dilan Ingabo har gjort skillnad på planen. Lägg därtill att Jonathan Bahar gjorde sitt sjätte mål för säsongen i vinsten mot Vaksala.

Bottenskiktet av tabellen kan komma att bli ett getingbo. Vinst för rödgult imorgon skulle med största sannolikhet innebära att avståndet till lagen ovanför strecket krymper ytterligare. Det är en invecklad historia att reda ut. Ett som är klart är att Syrianska behöver maximal utdelning i alla återstående matcher. En match i taget, med start imorgon.

Brottby SK – Syrianska IF

Lördag 31 augusti

Össeby IP, 13:00