Omgång 17: livsviktiga poäng

Syrianska IF tar i den 17:e omgången emot Vaksala SK hemma på Wenströmska IP. Imorgon söndag är det avspark 13:30. Tre poäng mot Vaksala lär säkerligen innebära rejäl kontakt med lagen runt kvalstrecket. Vid förlust skall det krävas väldigt mycket för att Syrianska ska ha kvar chansen till att hänga kvar.

Vaksala parkerar 20 poäng, åtta före Syrianska i tabellen. I den senaste omgången gick man på en rejäl mina när serieledarna Fanna BK körde över Vaksala med 1-8. En tung hemmaförlust för Vaksala.

Syrianska IF är obesegrade två matcher i rad. I den förra hemmamatchen tog man en övertygande seger mot Norrtälje. I den senaste omgången bjöd de rödgula på en fantastisk prestation, där skärpan och Frankes målvakt stod i vägen för tre poäng. Syrianska var klart bäst och Franke bör vara väldigt nöjda med en poäng, trots hemmaplan.

Imorgon söndag kan serien ta olika vändningar för de rödgula. Vid vinst närmar vi oss lagen runt kvalstrecket och vid förlust är Division 3 i princip ett avslutat kapitel för Syrianska IF. Väderprognosen säger att det är fint väder med strålande sol. Låt oss stötta spelarna till tre livsviktiga poäng. Det finns inte längre några ursäkter till att inte komma ner till Wenströmska IP.

Framåt Syrianska!

Syrianska IF – Vaksala SK

Söndag 25 augusti

13:30, Wenströmska IP