Omgång 11: Ödesdigert Derby ikväll

I den elfte omgången drabbar Syrianska IF ikväll samman med Västerås IK på Apalby IP. Syrianska som har en match mer spelad beträder naturgräset med kniven mot strupen. Allt annat än vinst ikväll kan bli ödesdigert för säsongens utgång. Avspark 19:00, Apalby IP.

Västerås IK parkerar på den negativa kvalplatsen, tre poäng före Syrianska IF. På de inledande nio matcherna har det blivit två vinster för gulsvart. På dessa matcher har det blivit en snål målproduktion där man lyckats skrapa fram sex mål framåt. I den senaste omgången blev det förlust med 2-0 på bortaplan mot tabellettan Fanna BK. Ni som minns förra säsongens drabbningar kan även i år se Fredrik Giesecke på den gulsvarta avbytarbänken.

Syrianska IF kommer från två raka förluster. I den senaste omgången blev det en snöplig förlust mot bottenkollegan IFK Uppsala. Syrianska gick inte alls att känna igen i den matchen. Inte var det lätt för tränare Erik Acar att trolla fram en förändring när bara en spelare fanns tillgänglig på avbytarbänken. Resultatet blev att Acar bytte in även sig själv. Trenden såg verkligen ut att vända med de två vinsterna mot Brottby och Vallentuna. Det återstår att se om Syrianska kan hoppa på tåget igen efter kvällens match.

Syrianska IF är näst sist i tabellen, tre poäng efter Västerås IK på kvalplats. Kvällens match är hyperviktig. Det är ett derby, tre poäng på spel och en säsong som väljer väg redan ikväll. Division 3 må vara en serie man inte hurrar över, men det går inte att ställa ut skorna och tro att resten löser sig. I en sådan serie handlar det om att ta jobbet, löpa, kriga och mala ner motståndarna. Redan ikväll. Redan i detta derby, behöver viljan komma fram.

Västerås IK – Syrianska IF

Apalby IP, 19:00