Omgång 9: Värtans IK

Syrianska IF tar sig ikväll an Värtans IK på bortaplan i Stockholm. Ett Värtan som segrade mot Syrianska i premiären på Wenströmska IP och för närvarande parkerar på andra plats i tabellen.

Nykomlingen Värtans IK har inlett säsongen strålande. På de inledande åtta omgångarna har det blivit fem segrar, två oavgjorda och en förlust. Det är således en pigg nykomling som så här långt in på säsongen har släppt in minst mål av alla. I den senaste omgången tog man en komfortabel seger på hemmaplan mot Västerås IK, med 3-0.

Syrianska IF kommer från två raka segrar och har börjat närma sig lagen ovanför det negativa kvalstrecket. Senast mot Vallentuna BK på Vallentuna IP segrade Syrianska med 0-2. Det innebär att rödgult har 5-0 i målskillnad på de senaste två omgångarna.

Det är en tuff match som väntar för Syrianska. Värtan har överraskat och inlett säsongen väldigt starkt. Ikväll 19:45 är det avspark på Hjorthagens IP.