Omgång 5: Derby på Wenströmska IP

Så var det dags för årets första derby. Syrianska IF tar emot IK Franke med start 19:00 ikväll på Wenströmska IP. Det är två lag med helt olika poängskörd i inledningen på säsongen som gör upp.

IK Franke har inlett säsongen strålande. Fyra spelade matcher, tre vinster och en oavgjord. Vid vinst ikväll delar man serieledningen med Värtans IK. I den senaste matchen blev det knapp seger när man besegrade Fanna BK med 1-0 på Råby IP.

Syrianska IF har mäktat med en bedrövligt säsongsinledning. 0 inspelade poäng och 1-10 i målskillnad på de fyra inledande matcherna. I den senaste matchen borta mot BKV Norrtälje blev det förlust 4-1. Detta trots att de rödgula kvitterat Norrtäljes ledning och gjorde sin spelmässigt bästa match för året. Orken tröt när Syrianska drabbades av ytterligare ett rött kort när Belmin Alic drog på sig två gula kort inom loppet av en minut.

Vid förlust blir Syrianska IF än mer cementerade som tabelljumbo med fem poäng upp till säker mark, men vid vinst blir det en boost såväl tabellmässigt som moraliskt. Ett derby är en oviss historia. Ska IK Franke åka på sin första förlust? Vi ses på Wenströmska IP.

Syrianska IF – IK Franke

Ikväll 19:00

Wenströmska IP