Förlustsviten eliminerades i Derbyt

Syrianska IF tog under måndagskvällen emot IK Franke på Wenströmska IP. På förhand ett möte mellan botten och toppen i tabellen. Något som inte syntes på planen. Syrianska plockar årets första poäng när man kvitterar Frankes orättvisa ledning till 1-1.

Syrianska IF var idag ett helt annat lag än i tidigare hemmamatcher. Det syns inte att laget inför dagen skrapat ihop 0 poäng och 1-10 i målskillnad. I ett derby blir det heta känslor och rejäl kamp på planen. En kamp som Syrianska tidigt visade att dem var villiga att ta. Dessvärre valde motståndarlaget att gång på gång ligga kvar i gräset för att hämta andan och dra ner på tempot. Syrianska visar i första halvlek att spelskickligheten finns där om allt stämmer, vilket det gjorde idag. Trots att Sivan Assad i Syrianskas mål stod för några svettiga räddningar så var det de rödgula som förde spelet och kändes betydligt hetare. IK Franke levde mycket på de långa bollarna i djupet och var det enda anfallshotet mot Syrianskas backlinje. Resultat i halvtid 0-0.

Syrianska börjar även den andra halvleken på ett bra sätt med ett varierat spel. Dessvärre sticker Franke upp och tar ledningen i den 60:e minuten, efter en misstänkt offside. Dittills och därefter är det Syrianska som för spelet och skapar en hel del målchanser. I den andra halvleken ska Syrianska med lite mer skärpa och marginalerna på sin sida sätta några baljor. Men kvitteringen skulle komma. I den 89:e minuten tilldelas Syrianska en frispark en bit utanför straffområdet. Fram stegar Jamaal Raage som med sin känsliga vänsterfot skruvar bollen klockrent förbi muren och i närmaste stolpen. Ljudet från stolpen ekade över hela Wenströmska när Daniel Johansson hugger på returen och trycker in kvitteringen. Där och då trycker Syrianska på för ledningsmålet och en sista chans skulle dyka upp. I den 98:e minuten löper Jonathan Bahar på en djupledsboll och fri med målvakten lyfter han bollen över målet. Därefter blåser domaren av matchen.

Syrianska plockar årets första poäng och det är återigen mot IK Franke som säsongen kanske vänder för de rödgula. Vi minns förra årets upphämtning på Råby IP när 4-0 blev 4-4. Känslorna var desamma idag. Återstår att se åt vilket håll formkurvorna pekar efter dagens match, för båda lagen. Idag märkte ingen att det var botten mot toppen på Wenströmska IP och om några omgångar kanske läget är annorlunda även i tabellen.