Uddlöst Syrianska förlorar igen

Tredje raka förlusten är ett faktum sedan 0-2 mot Märsta IK tidigare idag. Ett uddlöst rödgult har fortfarande inte nätat i årets seriespel.

Ingenting går Syrianskas väg just nu. Trots massiva försök, och trots alla möjliga medel så vill det sig inte. I den första halvleken gör Märsta 0-1 på den dittills enda farligheten, i den 26:e minuten. Syrianska försöker gång på gång, men den sista pusselbiten ser ut att saknas över hela banan. Med det sagt så skapar man inte mycket framåt, mer än någon halvchans. Det är aldrig riktigt nära. Känslan i halvtid är att matchen står och väger, och kan Syrianska skärpa till sig så kan man vända på steken de sista 45 minuterna.

Resultatet av optimismen skulle visa sig vara det motsatta. Rödgult visar direkt att det ska tryckas på och det känns hoppfullt, utan att det hettar till framför Märstas mål. Det är dålig tajming på många fötter, konstiga beslut och ibland nonchalant. När Syrianska mobiliserar för än mer anfallsfotboll med offensiva byten så kommer istället kallduschen. 0-2 i den 72:a minuten. När sedan Alexander Cherif drar på sig två gula kort inom loppet av en minut så dör matchen. Märsta slår av på taktens och Syrianska har inte orken till att samla kraft för en reducering. Slutresultat 0-2.

Att det saknas självförtroende i Syrianska är direkt felaktigt. Det är istället väldigt konstiga känslor efter sådana förluster. Skärpan, tajmingen och många beslut är inte på sin plats. Trots det ser rödgult starkt ut och ska kunna prestera bättre än så här.