Omgång 1: Premiär på Wenströmska IP

Äntligen är det dags. Seriepremiär på hemmaplan. Syrianska IF tar under söndagen emot Värtans IK på Wenströmska IP. Avsparkstiden är 13:30.

Värtans IK är hemmahörande i Stockholms innerstad och har en historia som sträcker sig 100 år tillbaka i tiden. Nykomlingen Värtans IK fann i fjol Division 4 och tog således steget upp till Division 3. Inför säsongen har sex spelare lämnat föreningen och hela nio nya spelare har anslutit. Under försäsongen har det blivit fyra vinster och en förlust. I genrepet inför seriestarten vann man mot Västerhaninge IF med 3-2.

Syrianska IF kommer från en tung försäsong, där resultaten inte gått klubbens väg. Det har varit en stor spelaromsättning från match till match, där skador och sjukdomar ständigt stört spelartruppen. Trots detta har spelarna visat upp ett fint spel i de matcher Erik Acar haft tillgång till en någorlunda tänkt premiärelva. Under försäsongen har det blivit två vinster och sex förluster. I genrepet mot Kungsörs BK blev det en 0-3 förlust sedan många spelare lämnat återbud med anledning av sjukdom.

Det återstår att se i vilket slag Syrianska IF är på söndag. Värtans IK kan mycket väl visa sig vara en energifylld nykomling. Det är detta vi alla längtat efter, att säsongen äntligen ska dra igång. Dessutom får vi se rödgult på hemmaplan i premiären och det vankas bra väder under dagen. Vi ses på Wenströmska!