Vinst mot Irsta IF

Syrianska IF tog under lördagen emot Irsta IF, i den näst sista träningsmatchen. 

Syrianska inledde matchen piggt och drilla mycket boll. Även under denna match fanns tendenser till fina spelkombinationer och ett bra kortpassningsspel. För första gången under försäsongen hade manager Erik Acar de flesta spelare tillgängliga och kunde därför ställa ett starkare manskap på banan. Redan i den 15:e minuten kommer vänsterspringaren Andreas Nunez farande och kommer till inlägg, som hittar Rasmus Rönnholm på bortre ytan. Rönnholms avslut seglar retfullt över motståndarmålvakten för hemmaledning 1-0. Syrianska fortsätter sedermera att äga boll och tillåts spela runt bollen mellan lagdelarna. Resultatet står sig halvleken ut.

Den andra halvleken ser ut som den första, med ännu mer dominans för de rödgula. Irsta kommer egentligen inte till några riktiga farligheter utan det är Syrianska som i den 80:e matchminuten utökar sin ledning. Lagkapten Daniel Johansson suger in en andra boll utanför straffområdet och med precision hittar han nätmaskorna otagbart för Irstas målvakt. Slutresultat 2-0.

Nästa lördag väntar genrep mot Kungsörs BK och äntligen är Syrianska återigen då tillbaka på Wenströmska IP.