Uddamålsförlust mot Avesta

Syrianska IF drabbade tidigare idag samman med Avesta AIK när försäsongsmatchandet fortsatte på Solid Park Arena.

De rödgula började matchen piggt. Passningsspelet i kombination med fina spelsekvenser fanns där. När Jamaal Raage i den 18:e minuten knorrade in en ursnygg frispark skulle det bli vändningen i matchen. Syrianska förlorade kommandot och tillät Avesta ta över spelet halvleken ut. Tyvärr hinner Avesta både kvittera och ta ledningen innan domaren blåser för halvtid. Detta sedan två misstag, en felpass vid 1-1 målet och en missbedömning vid 1-2. Dessutom är detta de två avsluten Avesta har i första halvlek.

Efter Erik Acars tillrättavisning i halvtid kommer spelarna ut med ny energi i andra halvlek. Aggressiviteten är tillbaka och likaså bollinnehavet samt de fina spelsekvenserna. Syrianska kommer också till flera avslut utan att hitta nätmaskorna. Slutresultatet skrevs till 1-2.

Det är viktigt att ändå ta med sig det positiva från denna träningsmatch. Större delen av den första halvleken behöver glömmas, och det kvickt. Desto positivare att ta med sig är attityden och tendenserna till bra spel i den andra halvleken.