Vinst trots en man mindre

Syrianska IF tog idag emot Fagersta Södra IK på Hamre IP. Ett Fagersta som i fjol slutade på en fjärdeplats i Division 3.

Syrianska inleder matchen på ett bra sätt och äger mycket boll på motståndarnas planhalva. Då skapas det också målchanser men den sista skärpan saknas. Så har det även sett ut i övrigt under försäsongen, där den sista tredjedelen inte riktigt hittat rätt ännu. Det skapas chanser åt båda håll, men Felix Karlsson i mål är fenomenal. Malek Guettou blir utvisad i mitten på halvleken och ett decimerat rödgult som redan tappat kommandot i matchen får en brantare uppförsbacke. Halvtidsresultatet skrivs till 0-0.

I den andra halvleken ser man inte att Syrianska är en man mindre på plan. Manager Erik Acar justerar och får utfall för sina taktiska förändringar. Trots detta tar Fagersta ledningen i den 63:e minuten när Syrianska tappar markering på hörna, 0-1 till bortalaget. Inbytte Emanuel Hanna ville annat och kvitterar i den 74:e minuten till 1-1. Samme Hanna vänder på matchen med sitt 2-1 mål i den 86:e minuten när han distinkt trycker bollen bakom Fagerstas målvakt.

Detta var en dålig fotbollsmatch men Syrianska visar att trots en man mindre så kan man komma tillbaka in i matchen. Första vinsten under försäsongen är ett faktum. Stort plus till Felix Karlsson för sina avgörande och svettiga räddningar i kombination med skickligheten i spelet med fötterna.