Förlust mot Skiljebo SK

Under söndagen spelades årets andra träningsmatch mellan Syrianska IF och Skiljebo SK.

Den första halvleken präglades av kamp och där båda lagen försökte föra någorlunda passningsspel mellan sina lagdelar. I matchminut 13 tar Skiljebo ledningen efter ett instick i ytan som uppstår i den rödgula backlinjen. Skiljebo försöker kontrollera matchbilden men rullar mest boll på egen planhalva. De gånger Syrianska har bollen försöker man föra spelet på offensiv planhalva utan att komma till några riktigt heta målchanser. Tendenserna till passningsspel och spelkombinationer syns till ett fåtal gånger. De rödgula ligger i försvarsspelet rätt i positionerna och gör överlag en bra halvlek.

Den andra halvleken är betydligt sämre. Syrianska slarvar bort bollen och det är ett antal för många felpass. Det ser ut som att spelarna tröttnat och hänger med huvudena. Tröttheten satte sin prägel på prestationen i den andra halvleken. Syrianska gjorde sitt enda byte i den första halvleken när Belmin Alic tvingades utgå skadad. Skiljebos mål i den första halvleken blir matchens enda och Syrianska förlorar mötet med 0-1.

Överlag en godkänd insats av Syrianska IF. Det är fortfarande tidigt på försäsongen och med fler spelare på gång tillbaka från skador och sjukdomar kan det bara bli bättre prestationer framöver.