Första träningsmatchen avklarad

Syrianska IF tog under söndagen emot Sala FF, på Solid Park Arena. Rödgult kom till spel utan avbytare sedan spelare redan på uppvärmningen tvingades lämna återbud. Lägg därtill att skador redan störde matchuppladdningen.

Syrianska IF inledde matchen relativt piggt och det gick att se tendenser från fjolårets spel, där bollen ska hållas längs backen med variation i kombinationerna. Rödgult tog också ledningen efter kvarten spelad genom Jamaal Raage på pass av Daniel Hanna.

Detta var en typisk försäsongsmatch där de enkla misstagen avlöste varandra, genom onödiga felpass. Idag var Syrianska vassare i den sista tredjedelen med Jamaal Raage i spetsen men sämre på egen planhalva. Sala FF lyckades i den första halvleken både att kvittera och ta ledningen med 1-2.

Den andra halvleken blev en avslagen historia med trötta ben och tunga huvuden. Sala utökade också sin ledningen med dryga tjugo minuter kvar att spela.

Slutresultatet skrevs till 1-3. Överlag en godkänd insats av de rödgula, där de enkla misstagen bäddade för förlusten.