Undermålig insats avslutar säsongen

Syrianska IF avslutade under dagen säsongen, genom bortamatchen mot Uppsala-Kurd FK. En klart godkänd säsong summeras med en klart underkänd insats under söndagen. Förlust med 8-2 talar sitt tydliga språk. Nu tar hela klubben nya tag inför nästa säsong, och bygger vidare på det påbörjade arbetet.

Syrianska IF tog ledningen i matchen men mycket mer positivt fanns inte att hämta i den här drabbningen. Nonchalanta beslut och något som såg ut som underskattning satte prägel på resten av matchen. Uppsala-Kurd kunde förutom att kvittera även utöka till hela 4-1 innan de rödgula kunde reducera till 4-2. Resultatet stod sig halvleken ut.

När många väntade sig en uppryckning av Syrianska i den andra halvleken fortsatte istället hemmalaget att visa effektivitet. Ett Uppsala-Kurd som sedan många omgångar varit klara för degradering till Division 4 visade mest vilja i den här matchen. Detta i kombination med den rent ut sagt pinsamma och undermåliga insatsen av de rödgula slutade tillslut med en 8-2 seger för Uppsalalaget. Även om matchen var betydelselös förväntas man avsluta säsongen på ett snyggare sätt.

Syrianska IF tar nu nya tag inför nästa säsong. Säsongen har varit över förväntan och något som såg ut som ett omöjligt uppdrag slutade i en mittenplacering. En fantastisk prestation av spelartruppen tillsammans med ledarstaben med Erik Acar i spetsen. Återstår att se vad som kan uträttas 2019.

Klubben vill även rikta ett tack till årets sponsorer för stödet 2018 och samtidigt tacka de supportrar som valt att inta Wenströmska IP för att stötta spelarna i match efter match. Nu bygger vi vidare!

Uppsala-Kurd FK – Syrianska IF

Slutresulat: 8-1