Omgång 22 – Säsongsavslutning i Uppsala

Sista matchen för säsongen. Syrianska IF reser på söndag återigen till Uppsala. Denna gång för säsongsavslutning mot tabelljumbon Uppsala-Kurd FK. 

Uppsala-Kurd FK avslutar en bitter säsong. Åtta inspelade poäng på 21 matcher och -58 i målskillnad är ingen höjdare. Det har endast blivit två segrar och två oavgjorda matcher för Uppsalalaget. Det innebär att söndagens match för Uppsala-Kurd är betydelselös och man får börja om i Division 4 till nästa säsong. Vårmatchen på Solid Park slutade med en stor förlust när slutsiffrorna blev 5-1 till Syrianskas favör.

Syrianska IF gjorde en topprestation senast i derbyt mot IK Franke. En solklar vinst där slutresultatet skrevs till 2-0 efter mål av Jonathan Bahar och Lucas Özgun på Wenströmska IP. Syrianska parkerar för närvarande på femte plats i tabellen. Vinner man söndagens match så blir det även säsongens slutplacering.

Kampen om uppflyttningsplatserna är avgjord. Syrianska IF gratulerar härmed Enköpings SK till seriesegern och önskar stort lycka till i Division 2. Dessutom knep Kungsängens IF kvalplatsen, som länge såg ut att vara som vigd åt IK Franke. Den enda kampen som återstår rent tabellmässigt är vid det negativa kvalstrecket. Vinner Västerås IK på bortaplan mot Heby så klarar man sig undan det negativa kvalet. Skulle Vaksala SK vinna mot redan degraderade Håbo FF och Västerås IK förlorar sin match är det ombytta roller. Då klarar sig Vaksala undan kvalet. Skulle däremot Vaksala förlora och FC Arlanda besegrar Kungsängens IF så degraderas istället Vaksala och FC Arlanda får kvala sig kvar.

Syrianska IF har helhetsmässigt gjort en riktigt bra säsong. Med alla förändringar inför året tog det lite tid för ledarstaben och spelartruppen att hitta rätt. Hade säsongsstarten varit bättre och marginalerna studsat med så hade tabelläget inför söndagens match sannolikt varit annorlunda.

Uppsala-Kurd FK – Syrianska IF

Datum: 7 oktober

Klockslag: 14:00

Spelplats: Sävja IP