Klar Derbyvinst mot IK Franke

Syrianska IF tog tidigare idag emot IK Franke på Wenströmska IP. Kylan sköljde över derbydrabbningen men desto muntrare var det spelmässigt. Syrianska gjorde en av sina bättre prestationer för säsongen och avfärdade IK Franke med 2-0. Det innebär att Syrianska IF inte förlorat något derby denna säsong.

Den första halvleken inleddes med en hög press från de rödgula. IK Franke tilläts inte spela något etablerat kortpassningsspel utan tvingades gång på gång att slå långt. Det märktes att Syrianska kom ut hungriga till denna match och mycket logiskt tog man ledningen i den 33:e minuten. När IK Frankes målvakt tveka vid en utrusning utnyttjade en påpasslig Jonathan Bahar tillfället till att i friläge placera in ledningsmålet. Hemmaledningen stod sig halvleken ut.

IK Franke gjorde i inledningen av den andra halvleken ett tappert försök för att hitta kvitteringen. Trots den höga pressen och bestämdheten i duellerna hade Syrianska ganska bra koll på händelserna. När inbytte Lucas Özgun i den 67:e minuten utökade ledningen till 2-0 tjöt orken i bortalaget. Özgun sprang sig loss på en djupledsboll och just när chansen såg ut att vara bortkastad hittade han nätet med en läcker yttersida. Målchanserna för ett kontrande Syrianska fortsatte därefter och trots ett skott i stolpen av just nämnde Özgun och en ribbträff från Daniel Hanna stod sig resultatet tiden ut. Det är många spelare i hemmalaget som förtjänar beröm, ingen nämnd ingen glömd. En suverän insats av alla spelare på planen.

En klar seger för Syrianska som i försvarsspelet visade mod och i anfallsspelet ville springa på varenda boll. Denna derbyvinst summerar därmed hemmaspelet för de rödgula. Syrianska avslutar säsongen nästa helg när man besöker Uppsala för drabbning med Uppsala-Kurd FK. Ett stort plus till dagens publik som valde att trotsa de kalla vindarna för att besöka Wenströmska IP.

Syrianska IF – IK Franke

Slutresultat: 2-0

Publik: 143

Mål

33´ Jonathan Bahar

67` Lucas Özgun

Felix Karlsson

Alexander Cherif – Skender Kaciku – Daniel Johansson (K)

Viktor Tsouplakis – Nikola Durovic – Belmin Alic – Rasmus Rönnholm

Jamaal Raage – Jonathan Bahar – Daniel Hanna

Ersättare

Lucas Özgun 

Julius Dag 

Robin Back 

Emanuel Hanna

Juan Urrutia