Omgång 21 – Derby summerar hemmaspelet

På lördag är det så dags. Syrianska IF spelar sin sista hemmamatch för året, ett Derby mot lokalkonkurrenten IK Franke. Ett Franke som jagar kvalplatsen och som har fyra poäng upp till Kungsängens IF, med två omgångar kvar. För Syrianskas del handlar det om att plocka någon poäng i de två återstående matcherna för att undvika risken att bli inblandade i den negativa kvalstriden. 

IK Franke såg länge ut att ha cementerad kontroll över kvalplatsen till Division 2. Idel sämre resultat och på det en derbyförlust mot Västerås IK i den senaste omgången har medfört att Råbylaget halkat efter i tabellen. Kungsängens IF har numera fyra poängs försprång, med två omgångar kvar av årets säsong. Vårmatchen kanske fortfarande sitter i huvudet på Frankespelarna. Hemma på Råby IP ledde IK Franke med klara 4-0 innan Syrianska vaknade till liv. Trots att de rödgula missade en straff tidigt i halvleken hämtade man upp till 4-4, och hade även bud på ett segermål. Franke behöver plocka maximala sex poäng i de återstående matcherna för att kampen om kvalplatsen ska leva in i det sista.

Syrianska IF stod senast mot Vaksala SK för årets sämsta prestation enligt tränare Erik Acar. På Årsta IP förlorade man med klara 5-2 trots 0-1 ledning efter mål av Lucas Özgun. Syrianska har en befäst placering i mitten av tabellen. De rödgula behöver plocka någon enstaka poäng i de återstående omgångarna för att undvika den negativa kvalstriden. Att årets sista hemmamatch dessutom är ett Derby borde locka publiken. Det är dags för oss att tacka spelarna och ledarna för säsongen. En säsong som utifrån förutsättningarna varit över förväntan.

Syrianska IF – IK Franke

Datum: lördag 29 september

Klockslag: 16:00

Spelplats: Wenströmska IP