Omgång 20 – Vaksala SK på Årsta IP

På söndag reser Syrianska IF till Uppsala för match i omgång 20 mot Vaksala SK. Trots poängtappet senast mot FC Arlanda kan Syrianska IF se tillbaka på en period med goda resultat. Vaksala SK kommer från en 1-1 match på bortaplan mot Västerås IK. En poäng som i slutändan kan vara avgörande i denna serie.

Vaksala SK parkerar inför lördagen strax under nedflyttningsstrecket, två poäng bakom Västerås IK. Vaksala har stått för en imponerande uppryckning på sistone och tagit poäng i de tre senaste matcherna. Vallentuna BK besegrades på bortaplan, för att sedan ta fullpott hemma mot Märsta IK och som nämnt, 1-1 mot Västerås IK. Lördagen blir inget undantag, utan vi lär få se ett hemmalag som kommer att slita för poängen som innebär att de kan knappa in på Västerås IK som innehar kvalplatsen.

Syrianska IF spelade senast 1-1 mot FC Arlanda på Wenströmska IP, där båda målen kom sent i matchen. Ingen topprestation av Syrianska. Desto muntrare är det att se tillbaka på de senaste månadernas resultat. Många minns den förlustfria sviten. På de elva senaste matcherna har det blivit en förlust, på bortaplan mot Kungsängens IF. Resterande tio har inneburit sex segrar och fyra oavgjorda. Dessutom innehar man återigen en förlustfri svit där det blivit en vinst och två oavgjorda på de tre senaste matcherna.

 

Vaksala SK – Syrianska IF

Datum: söndag 23 september

Klockslag: 16:00

Spelplats: Årsta IP Konstgräs

 

Omgång 20:

Torsdag 20/9

19:45 FC Arlanda – Enköpings SK FK

Lördag 22/9

13:00 Heby AIF – Vallentuna BK

14:00 IK Franke – Västerås IK

14:00 Kungsängens IF – Håbo FF

15:00 Uppsala-Kurd FK – Märsta IK

Söndag 23/9

16:00 Vaksala SK – Syrianska IF