1-1 mot FC Arlanda

Syrianska IF tog under dagen emot FC Arlanda hemma på Wenströmska IP. Detta blev en konstig tillställning där mycket fokus hamnade på domarens prestation. Spelet blev ryckigt efter många avblåsningar. Dessutom delades det ut tre röda kort och en hel del varningar.

Syrianska gjorde ingen vidare första halvlek utan Arlanda tilläts vinna tillbaka bollen tämligen enkelt. Syrianska som vill hålla bollen längs marken kunde inte hålla något bollinnehav utan konstiga bolltapp och felpassningar utmärkte den här halvleken. Halvleken slutade mållöst 0-0.

I den andra halvleken är Syrianska ett bättre lag. I takt med att FC Arlanda som jagar poäng för att hänga kvar lyfte upp laget så skapades också ytor i anfallsväg för Syrianska. Femton minuter in i halvleken gjorde Erik Acar två byten, där Daniel Hanna och Jonathan Bahar entrade planen. Bytena injicerade energi och Syrianska kunde vinna tillbaka fler andrabollar. De riktigt farliga målchanserna blev inte många i den här matchen, men när Rasmus Rönnholm i mitten på den andra halvleken fick öppet mål trodde många att målet skulle komma. Det dröjde istället till den 80:e minuten där Inbytte Daniel Hanna blev frispelad men lyckades skjuta rakt på målvakten, bollen studsade något turligt vidare på en spelare i Arlanda och rullade slutligen in i mål för 1-0. Tätt inpå, i den 84:e matchminuten tilldelas FC Arlanda straff efter en tveksam situation. Felix Karlsson räddade en farlig frispark och i sekvensen därpå slänger sig Skender Kaciku för att täcka skott som träffar armen som skyddade ansiktet. Domaren tvekade inte utan blåste straff. Kaciku fick också sitt andra gula och fick lämna planen. Det hände inte så mycket mer i den här matchen där istället domaren fick vara i centrum när han delade ut ytterligare två röda kort och en hel del gula. Slutresultat: 1-1

Syrianska IF möter i nästa omgång Vaksala SK på bortaplan, för att i omgången därpå avsluta hemmaspelet för året med lokal drabbning mot IK Franke. 

 

Syrianska IF – FC Arlanda 

Slutresulat: 1-1

Mål: 80` Daniel Hanna

Publik: 147

Felix Karlsson

Viktor Tsouplakis – Alexander Cherif – Daniel Johansson (K)

Rasmus Rönnholm – Skender Kaciku – Belmin Alic – José Cataldo

Jamaal Raage – Nikola Durovic – Lucas Özgun

Byten:

20´ UT José Cataldo – IN Julius Dag

65` UT Lucas Özgun – IN Daniel Hanna

65` UT Belmin Alic – IN Jonathan Bahar

77` UT Nikola Durovic – IN Malek Guettou