Omgång 19 – Syrianska vill klättra i tabellen

På söndag tar Syrianska IF emot FC Arlanda på Wenströmska IP. Matchstart 13:30. Syrianska har inför söndagens drabbning sex poäng upp till Kungsängens IF på kvalplats. FC Arlanda lyckades i den senaste omgången klamra sig över det negativa kvalstrecket. 

FC Arlanda vann senast på hemmaplan mot Västerås IK. Apalby-klubben besegrades med siffrorna 3-1. I och med vinsten gick man förbi just Västerås IK i tabellen och parkerar nu strax ovanför det negativa kvalstrecket. Vårmatchen mot Syrianska IF slutade 2-1 till FC Arlanda, hemma på Midgårdsvallen. Arlanda har just nu sju raka matcher utan förlust, tre vinster och fyra oavgjorda. Man har alltså tagit sig igenom drabbningar med bland andra IK Franke och Vallentuna BK utan att förlora.

Syrianska IF kommer senast från vinst mot Håbo FF på bortaplan, slutresultat 1-2. Dessförinnan drabbade man samman med Enköpings SK på Wenströmska IP. En match som slutade 1-1. Syrianska har fortfarande häng på kvalplatsen. I skrivande stund är det sex poäng upp till tabelltvåan Kungsängens IF, med fyra omgångar kvar. Årets målsättning utifrån förutsättningarna var att hänga kvar och att nu fortfarande ha chansen till kvalplatsen är en bonus som heter duga. Med två hemmamatcher kvar, inkluderat söndagens match, hoppas vi att så många supportrar som möjligt letar sig till Wenströmska IP. Återstår att se hur högt upp i tabellen Syrianska hamnar när säsongen ska summeras.

Syrianska IF – FC Arlanda

Datum: söndag 16 september

Klockslag: 13:30

Spelplats: Wenströmska IP

 

Omgång 19:

Lördag 15/9:

13:00 Heby AIF – Kungsängens IF

14:00 Märsta IK – IK Franke

14:00 Vallentuna BK – Uppsala-Kurd FK

14:00 Västerås IK – Vaksala SK

Söndag 16/9:

13:30 Syrianska IF – FC Arlanda

17:00 Enköpings SK – Håbo FF