Tre poäng inkasserades mot Håbo

Syrianska IF drabbade tidigare idag samman med Håbo FF på Björkvallen. Syrianska studsade tillbaka efter förlusten mot Kungsängen och oavgjort mot Enköping för att inkassera tre poäng mot Håbo FF.

Manager Erik Acar summerade insatsen:

– Matchen startar på samma sätt som de flesta matcher gjort på naturgräs i år med långsamt spel, väldigt dålig rörelse överlag och inga djupledslöpningar alls. Vi tar ledningen tidigt i matchstarten genom Italo Gonzalez som skjuter ett skott som dalar in i bortre hörnet och 0-1 var skönt att få så tidigt. Därefter hade vi en uppsjö av chanser som vi slarvar bort och Håbo är i slutet på första halvlek väldigt nära att få in kvitteringen som ensamma med Felix i målet lyckas nicka över. Halvtidsresultatet 0-1.

– Den andra halvleken blir tyvärr ännu sämre än den första från vår sida och Håbo lyfter upp sitt lag vilket ger oss omställningslägen för att punktera matchen men vi lyckas alltid välja fel alternativ och ge bollen tillbaka till Håbo. I matchens sista minut lyckas vi tillslut genom Jamaal Ragge ställa om på ett bra sätt och Jamaal serverar Malek Guettou som punkterar matchen med sitt 0-2. Håbo lyckades dock i matchens slutsekunder reducera till 1-2 och domaren blåser därefter av matchen. Slutresultat 1-2.

Syrianska IF tar nästa helg emot FC Arlanda på Wenströmska IP.

Håbo FF – Syrianska IF

Slutresultat: 1-2

Mål:

2´ Italo Gonzalez

89´ Malek Guettou

Övriga resultat:

Kungsängens IF – Enköpings SK 3-1

IK Franke – Vallentuna BK 1-2

Uppsala-Kurd FK – Heby AIF 5-4