Omgång 18 – Bortamatch mot Håbo FF

Syrianska IF besöker under lördagen Björkvallen för match mot Håbo FF. Detta i omgång 18. En spännande drabbning, där Håbo kämpar för att klamra sig över nedflyttningsstrecket och Syrianska försöker gripa det sista halmstrået för att ha chans på den positiva kvalplatsen.

Håbo FF kommer närmast från en storförlust borta mot Västerås IK. Slutresultatet skrevs till 4-1 och klar hemmaseger för Västerås IK. Som nämnt parkerar Håbo under nedflyttningsstrecket, med samma poäng som FC Arlanda som innehar kvalplatsen, men med betydligt sämre målskillnad. Håbo har blandat och gett resultatmässigt, där förluster blandats med vinster mot bland annat Märsta IK och IK Franke.

Syrianska IF kommer från en stark prestation mot serieledarna Enköpings SK, trots skadebekymmer och sjukdomar inför matchstart. Med alla byten som gjordes med anledning av skador och inte taktiska drag så tröt energin och det var ganska slutkörda spelare i slutet av matchen. Trots detta fanns det lägen för ett avgörande, men där marginalerna och de okontrollerbara störningsmomenten ställde till det för hemmalaget. Det är i nuläget åtta poäng upp till kvalplatsen som innehas av IK Franke. Med fem omgångar kvar finns fortfarande möjligheterna. Det handlar om att avverka en match i taget och fokusera till fullo på dagsprestationen. Det är upp till de rödgula krigarna att göra allt för att låta säsongen leva enda in i det sista.

 

Håbo FF – Syrianska IF

Datum: lördag 8 september

Klockslag: 14:00

Spelplats: Björkvallen

 

Omgång 18

Lördag 8/9:

14:00 IK Franke – Vallentuna BK

14:00 Kungsängens IF – Enköpings SK

15:00 Uppsala-Kurd FK – Heby AIF

Söndag 9/9:

16:00 Vaksala SK – Märsta IK

16:00 FC Arlanda – Västerås IK