1-1 mot Enköpings SK

Under eftermiddagen tog Syrianska IF emot serieledarna Enköpings SK på Wenströmska IP. Inför matchen stördes hemmalaget av sjukdomar och inte blev det bättre under matchens gång när skador ställde till det. Trots det en fin insats som med lite mer noggrannhet i beslutstagandet skulle resulterat i tre poäng för Syrianska. En poäng mot serieledarna får ändå anses vara godkänt. 

Enköping började matchen starkast och satte hög press på hemmalaget. När så bortaledningen kom i den nionde minuten var det fullt rättvist även om det var genom ett skott utanför straffområdet som turligt för gästerna styrdes och ställde Felix Karlsson i målet. Ett Syrianska i underläge började spela upp sig och från kvarten in i matchen började man ta över matchbilden. När Lucas Özgun serverade Jamaal Raage i den 30:e minuten kom också kvitteringen efter ett distinkt avslut. När Enköping väl kom igenom under halvlekens gång stod Felix Karlsson i vägen, som så många gånger förr. Störningsmomentet i den första halvleken var när rivjärnet Belmin Alic tvingades utgå efter sjukdomsbekymmer. Halvtisresultat: 1-1

Syrianska IF kom ut till den andra halvleken med hunger. De sista 45 minuterna är det hemmalaget som styr och ställer, med undantag av några halvkontringar av Enköping. Det blir inga fler mål i matchen. Trots en poäng mot serieledarna är känslan efter matchen att med mer beslutsamhet och noggrannhet i besluten skulle Syrianska spelat hem alla poängen. I den andra halvleken fortsatte störningsmomenten att avlösa varandra. Både Jonathan Bahar (som kom in i halvtid) och Robin Back tvingades utgå med skador. Slutresultat: 1-1

Efter dagens resultat ligger Syrianska IF åtta poäng bakom IK Franke på kvalplatsen. Än är det inte över på något sätt. Det återstår fem matcher i seriespelet. Fokus är på en match i taget, vart det slutar återstår att se. Det ska tilläggas att just IK Franke kommer på besök för den sista hemmamatchen på Wenströmska IP. Detta i den näst sista omgången.

Syrianska IF – Enköpings SK

Slutresultat: 1-1

Mål: 30` Jamaal Raage

Publiksiffra: 407

Felix Karlsson

Viktor Tsouplakis – Alexander Cherif – Daniel Johansson (K)

Rasmus Rönnholm – Belmin Alic – Nikola Durovic – José Cataldo

Jamaal Raage – Lucas Özgun – Robin Back

Byten:

27` UT Belmin Alic – IN Daniel Hanna

46` UT Lucas Özgun – IN Jonathan Bahar

65` UT Jonathan Bahar – IN Julius Dag

65` UT Robin Back – IN Emanuel Hanna

 

Övriga resultat:

Heby AIF – IK Franke 1-3

Vallentuna BK – Vaksala SK 1-2

Märsta IK – FC Arlanda 0-0

Uppsala-Kurd FK – Kungsängens IF 1-5

Västerås IK – Håbo FF 4-1