Omgång 17 – Serieledarna gästar Wenströmska

På söndag är det åter dags för hemmamatch. Suveräna serieledarna Enköpings SK FK kommer på besök. Med nuvarande tabelläge har Enköping elva poäng ner till jagande IK Franke på kvalplatsen. Syrianska IF kommer från en tung förlust mot Kungsängens IF och därmed en bruten svit som stannar på sju raka matcher utan förlust.

Enköpings SK FK har varit överlägsna i årets seriespel. Avståndet till tvåan talar sitt tydliga språk. 16 spelade matcher och endast en förlust är ett starkt facit. Dessutom återfinns skytteligaledaren Jonathan Böckert i gästernas trupp, som hittills mäktat med 14 mål. Enköping vann vårmatchen mot Syrianska på Enavallen med 1-0. En match där Syrianska länge höll ställningarna. Enköpings enda förlust kom i sista matchen innan uppehållet, då man fick se sig besegrade av Heby AIF. Formen efter uppehållet pekar däremot spikrakt uppåt. Fyra raka segrar, bland annat mot Vallentuna BK och Märsta IK. Senast kommer man från en hemmavinst mot Västerås IK.

Syrianska IF har i år presterat över förväntan. Tabelläget såg dystert ut till en början, men ju närmre uppehållet man kom desto bättre blev prestationerna. Ett tydligt tecken var de första bortapoängen som inspelades på Vallentuna IP när Vallentuna BK besegrades med 0-1. Detta i den sista matchen innan uppehållet. Efter vinsten mot Västerås IK för två omgångar sedan hade Syrianska IF samlat på sig en sju matcher lång förlustfri svit. En svit som bröts på bortaplan mot Kungsängens IF. Där fick de rödgula se sig besegrade med klara 3-0, sedan alla målen infallit i den andra halvleken. Målet var tydligt inför säsongen. I år ska klubben åtminstone stanna kvar i Division 3. Detta med förutsättningarna i åtanke, som Erik Acar fick när han tog över tränarsysslorna. Fortfarande finns chansen kvar att göra ännu bättre resultat denna säsong. I nuvarande läge är det 6 poäng upp till kvalplats. Fokus måste vara på prestationen och att ta en match i taget. Hur långt det räcker, det återstår att se.

Alla såg vilken energi spelarna fick när våra supportrar intog Apalby IP när det vankades derby mot Västerås IK. Ett sådant stöd är ren tändvätska för spelarna. Det är dags att vi sluter upp även på Wenströmska. Detta för att skapa stämningen som krävs för att ge de rödgula spelarna den sista skjuts som krävs för att ha chansen att rubba serieledarna. #TiheSuryoye

 

Syrianska IF – Enköpings SK FK

Datum: söndag 2 september

Klockslag: 13:30

Spelplats: Wenströmska IP

 

Ömgång 17:

Lör 1/9:

13:00 Heby AIF – IK Franke

14:00 Märsta IK – FC Arlanda

14:00 Vallentuna BK – Vaksala SK

15:00 Uppsala-Kurd FK – Kungsängens IF

16:00 Västerås IK – Håbo FF

Sön 2/9:

13:30 Syrianska IF – Enköpings SK FK