Sviten bruten – förlust mot Kungsängen

Syrianska IF drabbade under lördagen samman med Kunsängens IF på Kunsängens IP. En match mellan två lag som har häng på kvalplatsen till Division 2. 

Efter matchen fick tränare Erik Acar summera presationen:

– Första halvlek startar helt okej från vår sida. Efter bra rull i backlinjen sätter vi ner bollar tidigt bakom deras backlinje och lyfter upp laget, vilket gör det svårt för dem att ta sig in på vår planhalva. Känslan efter första kvarten är bra och vi får ett halvt friläge när Jonathan Bahar snor bollen av deras mittback som dräller med bollen, men avslutet är tamt och målvakten tar den enkelt. Ju längre in i halvleken vi kommer desto mer tar Kungsängen över och vi komplicerar till det mesta onödigt mycket. De individuella misstagen avlöser varandra tills domaren blåser för halvtid. Sett till hur den första halvleken slutade ska vi vara glada att vi har 0-0 på  resultattavlan, fördel Kungsängen alltså.

– Till den andra halvleken vill vi vara ännu mer aggressiva i försvarsspelet och hitta fler spelvändningar för att sätta våra skickliga yttrar i en mot en- situationer. Tyvärr blir den andra halvleken väldigt lik hur den första slutade och vi kunde tillslut se oss besegrade av ett skickligare Kungsängen.

– Vi hade varken energin eller flytet som krävs i jämna matcher för att vinna och gratulerar därför Kunsängens IF till en väl genomförd match.

Syrianska är fortfarande med i kampen om kvalplats. I nuvarande läge är det sex poäng upp till IK Franke, samtidigt som det är sex poäng ner till Västerås IK som innehar den negativa kvalplatsen. Härnäst väntar serieledaren Enköpings SK FK hemma på Wenströmska IP. Avspark i den matchen är söndagen den 2 september klockan 13:30. Det är alltså sex omgångar kvar och tabellen kan se väldigt annorlunda ut när säsongen ska summeras. Den förlustfria sviten på sju raka matcher bröts mot Kungsängen, men kanske behövdes det för att ladda om och komma ihåg att prestationerna måste vara hundraprocentiga samtidigt som det lilla flytet måste gå vägen. Nya tag Syrianska!

Kunsängens IF – Syrianska IF

Slutresulat: 3-0

Mål: 65` 1-0, 80` 2-0, 85` 3-0

 

Felix Carlsson

Viktor Tsouplakis – Alexander Cherif – Daniel Johansson

Rasmus Rönnholm – Skender Kaciku – Nikola Durovic – José Cataldo

Jamaal Raage – Daniel Hanna – Jonathan Bahar

Byten:

60` UT Jonathan Bahar – IN Malek Guettou

68` UT Daniel Hanna – IN Marcel Kaya

78` UT Nikola Durovic – IN Robin Back

78` UT José Cataldo – IN Julius Dag

 

Övriga resulat Omgång 16:

IK Franke – Uppsala- Kurd 2-1

Håbo FF – Märsta IK 3-2

Enköpings SK FK – Västerås IK 2-1

Återstående matcher i Omgång 16:

Sön 26/8, 16:00

Vaksala SK – Heby AIF

Mån 27/8, 19:30

FC Arlanda – Vallentuna BK