Omgång 16 – Tuff bortamatch mot Kungsängens IF

Glädjen efter vinsten mot Västerås IK i förra veckans derby ska nu användas som en extra energipåfyllning för att fortsätta på den inslagna vägen när det vankas tuff bortamatch mot Kungsängens IF imorgon lördag. Ett Kungsängen som kommer från två starka segrar mot Västerås IK och nu senast på bortaplan mot IK Franke.

Kungsängens IF vann vårmatchen på Wenströmska IP med 0-1. En match inte någon i Syrianska IF vill komma ihåg. Spelet i den drabbningen lämnade mycket att önska. Lördagens motståndare har sedan den trevande inledningen på säsongen ryckt upp sig betydligt och kommer som nämnt från två starka resultat. Vinsterna mot Västerås IK och IK Franke gör att Kungsängens IF är med i racet om kvalplatsen och parkerar på femte plats, två poäng efter Franke. Den senaste förlusten kom i omgång 13 när man på hemmaplan fick se sig besegrade med 1-2 mot Märsta IK. Detta sedan Kungsängen missat en straff i inledningen av matchen.

Syrianska IF har en magisk svit att fortsätta fightas om. Sju raka matcher utan förlust, fem vinster och två oavgjorda. Sviten förlängdes som bekant när de rödgula stod för en stark insats i derbyt senast mot Västerås IK. Trots att den övre halvan av tabellen är jämn och där det från Syrianskas sjätte plats i tabellen endast skiljer tre poäng till andra platsen och den åtråvärda kvalplatsen så är Syrianska IF nu ett jagat lag. Det faller naturligt att alla lag vill bryta Syrianskas förlustfria svit. Det ska tilläggas att det krävs en ödmjukhet inför varje drabbning. Att Syrianska nu är med i racet om kvalplatsen är en bonus och gör att hösten blir så mycket roligare, för spelarna men också för publiken. Målet inför säsongen var tydligt, Syrianska stod med en spelare i truppen och därför skulle säsongen vara fullt godkänd om man lyckades stanna kvar i Division 3. Just därför krävs en fortsatt ödmjukhet och ett fokus på prestation. Fortsätter Erik Acar att krydda detta med fingertoppskänsla kan det gå vägen. Tillsammans är vi starka. Det är uppmaningen till supportrarna.

 

Kungsängens IF – Syrianska IF

Datum: lördag 25 augusti 

Klockslag: 14:00

Spelplats: Kungsängens IP

 

Omgång 16:

Lör 25/8, 14:00:

Kungsängens IF – Syrianska IF

IK Franke – Uppsala-Kurd FK

Håbo FF – Märsta IK

Enköpings SK FK – Västerås IK

Sön 26/8, 16:00:

Vaksala SK – Heby AIF

Mån 27/8, 19:30:

FC Arlanda – Vallentuna BK