Syrianska IF Derbykungar på Apalby

Under fredagskvällen drabbade Syrianska IF och Västerås IK samman i ett hett derby på Apalby IP. Ett spännande möte mellan Västerås IK som kanske har den bästa truppen i serien mot ett Syrianska IF som klev in i matchen med vind i seglen efter sex raka matcher utan förlust. Den sviten är fortsatt intakt i och med en fantastisk derbyvinst.

Matchen inleddes avvaktande där båda lagen kände på varandra. Det märktes tydligt att det var ett derby där stämningen såväl på plan som på sidan var hätsk och tuff, inget konstigt med det. Det skapades chanser åt båda håll. Västerås IK skapade de farligaste möjligheterna, främst på hörnor men där pantern Felix Karlsson i mål var omutbar denna kväll. Färskt i minnet finns enhandsräddningen på Allan Kosiks nick. Dessförinnan hade Syrianska tagit ledningen genom Rasmus Rönnholm där han i en konstig situation styr bollen mot mål och hemmamålvakten fumlar in ledningen för bortalaget. Beröm till 15-årige Västerås målvakten Sebastian Selin som gjorde en bra match trots sin unga ålder. Under halvlekens inledande minuter faller Marcel Kaya ihop och tvingas till ett byte och senare till ett sjukhusbesök med ambulans när pulsen visade sig vara ovanligt hög. Senare har vi fått indikationer på att Marcel mår bättre och gläds åt lagkamraternas insats. Den första halvleken är till Västerås IK:s favör men där Syrianska in till halvtidsvilan ätit sig in i matchen och jämnat ut tillställningen. Halvtidsresultatet 0-1.

Syrianska IF kommer ut till den andra halvleken med hunger och vilja att avgöra denna derbymatch. Ganska omgående ställs inbytte Jonathan Bahar fri med målvakten men avslutet hamnar utanför målramen. I den andra halvleken skapar Västerås IK inte mycket utan Syrianska kan spela runt och hitta fina kombinationer. 15 minuter in i andra halvlek tilldelas Syrianska en straff efter att hemmamålvakten kapat Lucas Özgun i ett försök att reparera sitt misstag. Fram kliver lagkapten Daniel Johansson som kyligt stänker dit 0-2, vilket medförde att många själar kunde andas ut. Efter utökningen var det aldrig något snack om saken, Syrianska skulle vinna detta derby. Inte blev det någon märkbar skillnad när Belmin Alic drog på sig sitt andra gula kort i den 70:e matchminuten. Därefter fortsatte Syrianska IF att spela runt bollen ännu mer i väntan på slutsignal. Slutresultat 0-2.

Det är en klart rättvis seger för Syrianska IF, även om Västerås IK i den första halvleken var det bättre laget och skapade de flesta målchanserna. En Felix Karlsson i mål i kombination med att utespelarna spelade upp sig rejält i den andra halvleken bäddade för den sjunde matchen i rad utan förlust och en fantastisk derbyvinst. Kul att våra supportrar hittade till Apalby IP för att stötta spelarna till seger och tre viktiga poäng med hem till Wenströmska IP. Syrianska IF är med i racet om kvalplatsen! Vi önskar Västerås IK fortsatt lycka till, och hoppas att de kan plocka lite poäng för att inte bli allt för inblandade i bottenstriden. Oavsett stämningen på eller runt om planen så är det bästa för Västeråsfotbollen att många lag håller till så högt upp som möjligt i seriesystemet.

Självklart sänder vi en tanke till Marcel Kaya, krya på dig och njut lite extra av den här derbysegern för den tillägnas dig.

Västerås IK – Syrianska IF

Slutresultat: 0-2

Mål: 

17´ Rasmus Rönnholm

71´ Daniel Johansson, straff

Felix Karlsson

Viktor Tsouplakis – Alexander Cherif – Daniel Johansson

Marcel Kaya – Skender Kaciku – Belmin Alic – José Cataldo

Jamal Raage – Lucas Özgun – Rasmus Rönnholm

Inbytta:

Jonathan Bahar

Malek Guettou

Juan Urrutia

Julius Dag