Fredagsderby mot Västerås IK

På fredag 19:00 blåser domaren igång derbyt mot Västerås IK. Vårens match på Wenströmska IP slutade 1-1 efter att Leon Kaya kvitterat den gulsvarta ledningen. Det är ett formtoppat Syrianska och ett krisande Västerås IK som drabbar samman. 

Västerås IK avslutade vårsäsongen med en stark bortavinst mot Märsta IK, 2-1. Det såg ut att rädda en vårsäsong som varit ojämn och med blandade resultat. Med förhoppning om en bättre andra halva av säsongen gästade Vallentuna BK Apalby i höstpremiären. En rejäl smäll för hemmalaget som förlorade med svidande 1-4. När man sedan i den senaste omgången gästade Kungsängens IF åkte Västerås IK på nästa smäll. Slutresultatet skrevs till solklara 4-0 för Kungsängens IF. Det var inte den starten på hösten man önskat sig med två förluster och 1-8 i målproduktion. Västerås IK har på pappret en av de bästa trupperna i serien, om inte den bästa. Att då parkera på platsen ovanför det negativa kvalstrecket med två poäng till nedflyttning är ett rejält misslyckande för firma Giesecke.

Syrianska IF går som tåget. Sex raka matcher utan förlust (fyra vinster, två oavgjorda). Senast tog man en tung skalp hemma på Wenströmska IP, när Märsta IK besegrades med 1-0. Mål i den matchen gjorde debutanten Jamal Raage, nyförvärvet från Skiljebo SK. Syrianska parkerar i mitten av tabellen med sex poäng till kvalplatsen uppåt. Erik Acar har fått ordning på spelartruppen som nu spelar för varandra och ger allt för klubbmärket. Stämningen i spelartruppen är magisk och med inställningen som spelarna visar upp är ingenting omöjligt. När truppen också kryddats med nyförvärven Alexander Cherif och Jamal Raage har det injicerats extra energi i spelartruppen.

Det är en spännande drabbning som utspelar sig på fredag mellan två lag med olika formkurvor. Kan Syrianska utöka den förlustfria sviten och hänga på i toppen eller ska Västerås IK bryta sin negativa trend? Det är ett derby och då gäller det att vilja mest. Det är ingen skräll om skönliret uteblir och det blir en massiv kamp på plan. Fortsätter Syrianska som i de senaste matcherna är de svårstoppade. Apalby är platsen.

Västerås IK – Syrianska IF

Datum: fredag 17 augusti

Klockslag: 19:00

Spelplats: Apalby