Syrianska segrar mot tabelltvåan

Syrianska IF tog under denna regniga söndag emot Märsta IK hemma på Wenströmska IP. Ett Märsta som inför matchen anlände till Wenströmska som tabelltvåa. 

Direkt från matchstart visar Syrianska upp den aggressivitet och höga press som hemmapubliken blivit vant vid under denna säsong. Den första halvleken präglas av hård kamp och tuffa dueller. Det bevisar att matchen betydde mycket för båda lagen. Även om Märsta var tabelltvåa inför matchen var det Syrianska som skapade de vassaste chanserna och ville mest. Trots att spelet som Syrianska vill spela längs marken inte fungerade fullt ut med anledning av den extremt blöta plastmattan så var organisationen solid. Halvtidsresultat 0-0.

Ut till den andra halvleken kommer hemmalaget ännu hungrigare. Känslan var att spelarna i omklädningsrummet bestämt sig för att göra mål i den här matchen och det skulle man göra rätt så omgående i den andra halvleken. I den 48:e minuten hittar en utboxning av gästernas målvakt ut till nyförvärvet Jamal Raage som utanför straffområdet tar emot och avlossar ett hårt skott. Mål I debuten för Raage! Via försvarare letar bollen sig in i nätmaskorna och hemmalaget tar ledningen med 1-0. Resten av halvleken skulle gästerna gång på gång försöka mala ner Syrianska och trycka ner hemmalaget långt ner i banan men utan några vidare resultat. Spelarna i Syrianska lyckas gång på gång spela sig loss och förutom något enstaka bolltapp var den här segern aldrig i fara. Inte förrän på tilläggstid blev det riktigt farligt för gästerna. Det avlossas ett farligt skott som Felix Carlsson i mål släpper retur på men även där gör han sig stor och med sin pondus lyckas han avstyra även det försöket.

Likt bortamatchen mot Vallentuna BK är detta en solid laginsats. Såväl försvarsmässigt som organisatoriskt gör Syrianska IF en i princip felfri insats. Det finns mer att begära offensivt men där den blöta mattan medförde att bollen blev extremt snabb. Den förlustfria vågen fortsätter för Syrianska. Sex raka (4 vinster, 2 oavgjorda) är en tydlig formtopp för de rödgula. Avståndet till den positiva kvalplatsen såg ut att vara utom räckhåll för några omgångar sedan, men där avståndet nu landat på sex poäng i och med Frankes vinst senare idag.

Näst på tur väntar återigen Västeråsderby för Syrianska. På fredag 19:00 besöker man Apalby IP för att drabba samman med Västerås IK. 

Syrianska IF – Märsta IK

Slutresultat: 1-0

Mål: 48´ Jamal Raage

Felix Carlsson

Viktor Tsouplakis – Alexander Cherif – Daniel Johansson

Marcel Kaya – Nikola Durovic – Belmin Alic – José Cataldo

Jamal Raage – Lucas Özgun – Rasmus Rönnholm

Byten:

64´ UT Nikola Durovic – IN Malek Guettou

64´ UT Marcel Kaya – IN Julius Dag

80´ UT José Cataldo – IN Italo Gonzalez

87` UT Lucas Özgun – IN Juan Urrutia