Tabelltvåan gästar Wenströmska IP

Det är en ny vecka och med kommer också nya möjligheter. På söndag spelar Syrianska IF andra raka hemmamatchen. Denna gång gästas Wenströmska IP av tabelltvåan Märsta IK. 

Gästande Märsta parkerar på en andra plats då man efter förra helgens vinst klättrade förbi IK Franke. Man kommer närmast från en uddamålsseger på bortaplan mot Kungsängens IF. Dessförinnan förlorade Märsta på hemmaplan mot Västerås IK i den sista matchen innan uppehållet. Vårmatchen mellan Märsta IK och Syrianska IF slutade med en klar 3-0 vinst för Märsta, men där Syrianska länge var med i matchen men hämmades av en tidig utvisning.

Syrianska IF lyckades i den senaste matchen mot Heby rädda en poäng på stopptid. Dessförinnan hade gästernas Sunday Bale gett bortalaget ledningen i den första halvleken. Resultatet var en total missräkning för Syrianska. Det skapades chanser i massor men det var en dag då marginalerna var emot. Trots detta är den förlustfria sviten intakt och i dagsläget har Syrianska spelat fem raka matcher utan att förlora.

Tabellen är tajt. För lagen som just nu parkerar i mitten är både placeringarna uppåt som nedåt inom räckhåll. Skulle Syrianska gå segrande ur drabbningen  på söndag krymper avståndet till den positiva kvalplatsen till fem poäng. En förlust skulle däremot innebära att Syrianska är farligt nära nedflyttningsplatserna. Därför är det således oerhört viktiga poäng som står spel. Resultatet kommer också att ge indikationer på höstens utgång och vilka platser i tabellen Syrianska kommer att fightas om.

SIF TV har träffat Nikola Durovic för att prata om matchen mot Heby, men även den så viktiga drabbningen mot Märsta.

 

Syrianska IF – Märsta IK

Datum: söndag 12 augusti

Klockslag: 13:30

Spelplats: Wenströmska IP