Förlustfria sviten intakt efter 1-1

Syrianska IF tog tidigare idag emot Heby AIF på Wenströmska IP i återstarten. Ett Heby som inför dagens drabbning parkerade på placeringen under Syrianska i tabellen. 

Matchen startade i ett högt tempo där Syrianska satte hög press på gästerna. Trots den höga pressen så var känslan att uppehållet gjort sitt och spelarna i hemmalaget var inte riktigt på tå. Med det sagt så saknades inte chanser. Färskt i minnet finns Lucas Özguns friläge där bollen tillslut fastnar på gästernas målvakt, marginalerna emot den gången. I en halvlek där Syrianska går in i Hebys fällor så finns ändå känslan att 1-0 snart trillar in. Istället kommer Heby in i matchen ju närmre halvtidsvilan klockan tickar och centertanken Sunday Bale kan utnyttja övertaget till att göra 0-1 för bortalaget. Detta i den 36:e matchminuten. Det spel Heby bedrev matchen igenom var via Sunday Bale där han med sin kropp kunde hålla undan och nästintill vila med bollen medan lagkamraterna fyllde på. Resultatet 0-1 står sig halvleken ut.

I den andra halvleken rycker Syrianska upp sig betydligt. Omgående sätter man ett tryck mot bortamålet men det här är en dag där marginalerna tydligt var till motståndarnas fördel. I vägen stod både stolpe och ribba. När en spelare i Heby efter hörna stoppar bollen med armen blåser domaren inte heller för straff. Trots det fortsätter Syrianska att skapa chanser men inte förrän i den 92:a minuten kommer kvitteringen. Belmin Alic drar till med ett skott utanför straffområdet där bollen via målvakten och stolpen tillslut hittar nätmaskorna. För trots att Heby försökte kontra och spela i djupled när Syrianska flyttat upp folk så var det inga större bekymmer för hemmamålvakten Felix Carlsson. Det här var en halvlek med total dominans för Syrianska. Slutresultat 1-1.

Det här är en match Syrianska ska vinna. Det är ändå en styrka att fortsätta skapa chanser och tillslut få till en kvittering. Efter ett långt uppehåll är en poäng i återstarten godkänt även om känslan är en helt annan efter dagens match. Den förlustfria sviten är intakt och nästa vecka har hemmaspelarna chans till revansch inför sin hemmapublik. Den nya tabelltvåan Märsta IK kommer på besök vilket innebär att matchen kommer ge en indikation om vilka placeringar i serien Syrianska kommer spela om i höst.

Syrianska IF – Heby AIF

Slutresultat: 1-1

Publiksiffra: 239

Mål: 92` Belmin Alic

Felix Carlsson

Viktor Tsouplakis – Skender Kaciku – Daniel Johansson (K)

Marcel Kaya – Nikola Durovic – Alexander Cherif – Josè Cataldo

Belmin Alic – Lucas Özgun – Jonathan Bahar

Byten:

46` UT Jonathan Bahar – IN Rasmus Rönnholm

65` UT Marcel Kaya – IN Malek Guettou

65` UT Alexander Cherif – IN Leon Kaya