Heby kommer på besök i återstarten

På söndag är det så dags. Höstsäsongen drar äntligen igång och efter ett månadslångt uppehåll får vi se de rödgula krigarna göra entré på Wenströmska igen. För motståndet står Heby AIF som i våras gick vinnande ur premiären mot just Syrianska. 

Heby har blandat och gett resultatmässigt. Trots några bittra förluster, bland annat 0-5 mot Kungsängens IF så lyckades man avsluta vårsäsongen på bästa möjliga sätt när man tog hem en uddamålsseger mot tabellettan Enköping. Därmed spräckte Heby serieledarens förlustnolla. Gästande Heby lutar sig väldigt mycket mot två spelare, en i vardera ände av planen. I anfallet väntas tunga och starka Sunday Bale producera poäng samtidigt som Kabba Langley väntas hålla ihop försvaret.

Syrianska IF avslutade vårsäsongen på bästa sätt. Obesegrade i dem fyra sista matcherna, med tre vinster och en oavgjord. Våravslutningen mot Vallentuna BK på bortaplan bör betyda väldigt mycket för spelartruppen, för med den moral som visades upp där samtliga spelare slet matchen igenom borde injicera självförtroende. Marginalerna som tidigare inte varit till Syrianskas fördel verkar ha vänt och med hårt arbete kryddat med fingertoppskänsla kan detta bära långt. Efter det långa uppehållet väntas spelsugna spelare på söndag kliva ut på Wenströmskas plastmatta. På söndag kan nyförvärvet Alexander Cherif debutera för Syrianska. Dessutom meddelar tränare Erik Acar att även Jamal Raage ansluter från Skiljebo SK och kan även han debutera mot Heby. SIF TV bekantar sig närmare med Raage efter matchen på söndag.

Tabelläget är som sådant att serien är väldigt tajt där Syrianska IF återfinns på placeringen över Heby, där gästerna också parkerar strax över det negativa kvalstrecket. Varje poäng är således viktig och vill det sig kan vinnaren blanda sig in i toppstriden där det just nu skiljer sju poäng mellan Syrianska och tabelltvåan IK Franke.

Tidigare i veckan träffade vi Malek Guettou för att prata om våravslutningen, träningarna efter uppehållet och söndagens match mot Heby. Se intervjun i spelaren nedan.

 

Syrianska IF – Heby AIF

Datum: söndag 5 augusti

Klockslag: 13:30

Spelplats: Wenströmska IP