Vinst efter fantastisk krigarinsats

Syrianska besökte tidigare under kvällen Vallentuna IP för möte med Vallentuna BK. På förhand var detta en av de tuffare bortamatcherna i den här serien.

Syrianska kom ut till match och visade upp pigga ben med fart och fläkt. Inledningsvis kom Syrianska omgående till farligheter genom djupledsspel på löpande trion längst fram. I den sjunde minuten plockar Lucas Özgun upp en boll utanför straffområdet och med ett rykande skott via stolpen är 0-1 ett faktum. Under resterande delen av halvleken fortsätter Syrianska genom omställningar att skapa målchanser, där Lucas Özgun friläge fortfarande är färskt i minnet. Med mer kyla och skärpa ska Syrianska gå till halvtidsvilan med en större ledning än 1-0. Vallentuna kunde även de med mer skärpa hittat nätmaskorna men där nollan är intakt för Syrianska in till halvtidsvilan.

Den andra halvleken är en enda lång kamp. Vallentuna trycker på och har både en, två och tre ramträffar. Även Syrianska skapar farligheter när man tillåts ställa om och löpa på de gigantiska ytorna som uppstått på offensiv planhalva. Någonstans är den hållna nollan rättvis för den här insatsen skulle inte krönas med något annat än seger, det hade spelarna bestämt i andra halvlek. Vilt jubel bryter ut efter slutsignalen och Syrianska kan avsluta vårsäsongen med fyra matcher utan förlust.

Så låt oss summera vårsäsongen. Syrianska är på gång, utan tvekan. Dagens insats talar sitt tydliga språk, de här spelarna spelar för varandra. Det visar man upp idag. Det har smugit sig in en optimism den senaste tiden och insatserna vittnar om att truppen slutit upp bakom varandra och bakom sin tränare, men en sista pusselbit behöver kompletteras. Syrianska andas igen. För att kunna pumpa ut ren kraft och vilja, för att sedan andas ännu bättre krävs vårt stöd. Låt oss också sluta upp bakom spelarna, då kan hösten bli rolig, spännande och fantastisk på alla sätt och vis. På något underligt sätt vittnade insatsen på Vallentuna IP om att vinden blåser med, det förflutna är som bortblåst och allt kan bära hela vägen. Känslan på bussen är fantastisk just nu, låt oss alla hålla den intakt under hela höstsäsongen.

Visar vi att vi kan vara en enhet, vad ska då stoppa oss? Vi är Syrianska! 

Slutresultat: 0-1

Målskytt: 7`Lucas Özgun

Felix Carlsson

Malek Guettou – Skender Kaciku – Daniel Johansson

Adrian Renmark – Belmin Alic – Nikola Durovic – Jose Cataldo

Robin Back – Lucas Özgun – Jonathan Bahar

Byten:

45` UT Jose Cataldo – IN Viktor Tsouplakis

52` UT Malek Guettou – IN Julius Dag

63` UT Jonathan Bahar – IN Leon Kaya

85` UT Robin Back – IN Italo Gonzalez