Formstarka lag avslutar vårsäsongen

Imorgon spelas vårsäsongens sista match innan det månadslånga uppehållet väntar. Det är två formstarka lag som gör upp på Vallentuna IP. Syrianska kommer från tre raka utan förlust, två vinster och en oavgjord. Likaså har Vallentuna fyra raka matcher utan förlust, tre vinster och oavgjort i den senaste omgången på bortaplan mot Märsta IK.

Vallentuna BK har flera starka prestationer med sig in i torsdagens match. Man har i de senaste fyra matcherna inte heller släppt in något mål. Anfallsvapnet Iljas Ahmedov parkerar i toppen av skytteligan med sina åtta gjorda mål. På elva matcher har man sex vinster, två oavgjorda och tre förluster. Det som talar för Vallentuna är formen och det faktum att man håller tätt bakåt.

Syrianska IF har med sig tre fina resultat i bagaget. För två omgångar sedan, mot IK Franke stod man för en fantastisk upphämtning. I den senaste omgången stötte man samman med tabelljumbon Uppsala-Kurd FK och fick igång målskyttet rejält, vilket resulterade i fem mål framåt. Nu blir det andra tongångar mot ett formstarkt Vallentuna BK. Syrianska har färska minnen från säsongens första hemmamatch där just Vallentuna stod för motståndet. Efter en stark kollektiv insats kryddad med en rad fina individuella prestationer avgick Syrianska med segern, 3-1.

Det är en högst spännande drabbning som väntar på torsdagskvällen. Kan Syrianska fortsätta på den inslagna vägen, då är siktet inställt högre upp i tabellen och bottenträsket lär vara längre bort än det varit under hela vårsäsongen. Det är en tuff match, men med självförtroendet på topp och marginalerna på rätt sida kan det gå vägen.

Vallentuna BK – Syrianska IF

Datum: torsdag 28 juni

Klockslag: 19:30

Spelplats: Vallentuna IP