Tredje raka utan förlust efter 5-1

Syrianska IF tog idag emot Uppsala-Kurd FK på Solid Park Arena. Syrianska kom från en stark upphämtning mot IK Franke senast samtidigt som Uppsala-Kurd jagade sin första vinst för säsongen. 

Rätt omgående i matchinledningen tog Syrianska tag i taktpinnen och ägde mycket boll. Uppsala-Kurd lyckas under de första 20 minuterna komma till en del halvchanser efter några onödiga bolltapp i hemmalaget. Backlinjen spelar upp på felvända mittfältare och med fler spelare på mitten lyckades Uppsalalaget vinna duellerna och hota i djupled. Efter en del taktiska förändringar i hemmalaget övergick spelet mer till Syrianskas favör. När matchen står och väger förvaltar Viktor Tsouplakis i den 33:e minuten en hörna av Lucas Özgun på bästa sätt. 1-0 är ett faktum. När så Skender Kaciku i den 42:a minuten slår till med en fantastisk frispark som ställer målvakten i bortalaget kan Syrianska ha en komfortabel tvåmålsledning i halvtid. Halvtidsresultat 2-0.

Syrianska kom ut till den andra halvleken utan att ge Uppsala-Kurd möjligheten att få kontakt resultatmässigt. Redan i den 50:e och 53:e utökar hemmalaget till både 3- och 4-0, genom Lucas Özgun och sedan Jonathan Bahar. Där och då kändes matchen avgjord. I den 71:a minuten reducerar Uppsala-Kurd till 4-1 men närmre än så kom man inte utan Lucas Özgun kunde i den 81:a minuten göra sitt andra mål för dagen och fastställa slutresultatet 5-1.

Det har smugit sig in en god känsla hos spelarna i Syrianska IF. Tredje raka matchen utan förlust bådar gott för framtiden. Dessutom har målskyttet lossnat på senare tid där man producerat elva mål framåt på de senaste tre matcherna. Syrianska klättrar i och med dagens vinst till en mittenplacering och är därmed nio poäng efter topplagen. Med lite flyt, fortsatt skärpa framåt som bakåt kan det med en jämn tabell bära långt. På torsdag summerar vi vårsäsongen med en bortamatch mot Vallentuna BK, vilka Syrianska vann mot i den första hemmamatchen. Låt oss ladda upp för höstsäsongen med ett vilofyllt juli för att sedan tillsammans stå upp bakom spelarna och stötta Syrianska till framgångar.

Slutresultat: 5-1

Publiksiffra: 187

Felix Carlsson

Adrian Renmark – Viktor Tsouplakis – Daniel Johansson – Jose Cataldo

Skender Kaciku

Italo Gonzalez – Malek Guettou

Robin Back – Lucas Özgun – Jonathan Bahar

Målskyttar:

1-0 33´ Viktor Tsouplakis

2-0 42´ Skender Kaciku

3-0 50` Lucas Özgun

4-0 53` Jonathan Bahar

5-1 81` Lucas Özgun

Byten:

64` UT Adrian Renmark – IN Leon Kaya

66` UT Jonathan Bahar – IN Julius Dag

77` UT Malek Guettou – IN Juan Uruttia