Syrianska tar emot Uppsala-Kurd

Under söndagen spelar Syrianska IF sin sista hemmamatch för vårsäsongen. På besök kommer Uppsala-Kurd FK. Med anledning av ombyggnationer kring Wenströmska IP har matchen flyttats till Solid Park Arena och avsparkstiden är satt till 12:30.

Gästerna kan inte vara nöjda med vårsäsongen och har producerat en usel poängskörd. Efter tio spelade omgångar är Uppsala-Kurd tabelljumbo och har endast två inspelade poäng, via två oavgjorda matcher. Åtta förluster har sin effekt på målskillnaden, smått otroliga -23. I den senaste omgången drabbade man samman med Västerås IK, där utgången blev en 2-3 förlust. Gästerna från Västerås avgjorde matchen i den sista spelminuten.

Syrianska IF har med sig en positiv trend i bagaget. För två omgångar sedan tog man en viktig seger på hemmaplan mot Vaksala SK efter en stark vändning till 3-2 i andra halvlek. I den senaste omgången fick vi skåda en anmärkningsvärd upphämtning. Underläge 4-1 i matchminut 70 mot IK Franke vändes till 4-4 knappt kvarten senare. En sådan bedrift och prestation borde vara vändpunkten för Syrianska. Det faktum att man lyckas återhämta sig och producera tre mål i slutskedet mot topplaget Franke borde injicera en tro på att Syrianska är bättre än tabellens nuvarande utformning. I de två senaste omgångarna har man alltså gjort sju mål, vilket borde eliminera de offensiva problemen man haft tidigare under säsongen. Dessutom lyckas man ro hem den första poängen på bortaplan.

Syrianska vill säkerligen fortsätta på den inslagna vägen. Två raka matcher utan förlust är positivt och en vinst mot tabelljumbon skulle innebära att de rödgula kan klättra några placeringar i en jämn serie. Uppsala-Kurd vill säkerligen ta hem sin första trepoängare, men det ska mycket till. Med rätt fokus och vilja samtidigt som det inte får ges någon plats för underskattning vore det otroligt viktigt för Syrianskas vårsäsong med en avslutande trepoängare på hemmaplan. Sedan får vi summera vårsäsongen nästa vecka vecka efter matchen mot Vallentuna BK på bortaplan. Den positiva känslan som inbringats de två senaste matchen kan vi som supportrar påverka. Låt oss tillsammans sluta upp på söndag för att visa vårt stöd och ge spelarna den extra procenten energi de behöver.

Syrianska IF – Uppsala-Kurd FK

Datum: söndag 24 juni

Klockslag: 12:30

Spelplats: Solid Park Arena