Säsongens andra derby

Då var det äntligen dags för säsongens andra derby. Denna gång mot IK Franke borta på Råby IP. Imorgon lördag bär det av och avsparkstiden är satt till 14:00.

IK Franke har startat årets säsong på ett strålande sätt. På de inledande nio omgångarna har man mäktat med sju vinster, en oavgjord och en förlust. Där förlusten kom i den senaste omgången i derbyt mot Västerås IK. Franke parkerar på en andra plats och har gjort flest mål, hela 24 stycken, samtidigt som man endast släppt in sju. Det återstår att se om den hittills enda förlusten som kom i den senaste omgången var en tillfällighet eller om det trillat in grus i maskineriet.

Syrianska kommer från en ytterst viktig seger mot Vaksala SK i den senaste omgången. Hemma på Wenströmska IP lyckades man vända ett 1-2 underläge till vinst med 3-2 i den andra halvleken. Syrianska har blandat och gett under de nio första omgångarna. Det var trots allt en stark vinst i och med vändningen till 3-2 trots att man tappat 1-0 ledningen i den första halvleken. Nikola Durovic kanonmål till 2-2 kan ha gett självförtroendet en välbehövlig skjuts. Syrianska möter stadskollegan Franke med hopp att kunna plocka sina första poäng på bortaplan.

Det är en intressant drabbning som väntar under morgondagen mellan ett Franke som fick skåda sitt första nederlag i den senaste omgången och ett Syrianska som kan fortsätta på den inslagna vägen efter vinsten mot Vaksala senast.

IK Franke – Syrianska IF

Datum: lördag 16 juni

Klockslag: 14:00

Spelplats: Råby IP