Syrianska vann efter vändning

Syrianska IF tog idag emot Vaksala SK på Wenströmska IP. En på förhand intressant drabbning då Syrianska huserade på kvalplats och Vaksala på placeringen under, med lika många poäng inkasserade.

Syrianska inledde den första halvleken piggt och kunde stressa Vaksala till många misstag genom en hög press. Hemmalaget lyckas bita sig fast på offensiv planhalva och efter ett par hörnor i rad lyckas också Viktor Tsouplakis trycka in 1-0 för. Därefter tappar Syrianska initiativet och förlorar många dueller mot ett fysiskt starkt Vaksala som kan vända till 1-2 efter att hemmalaget gått bort sig flera gånger om i eget straffområde. Matchen inleddes piggt av Syrianska men ändå en svag första halvlek som helhet.

Erik Acar gör ett dubbelbyte omgående i den andra halvleken och får in lite piggare ben framåt. Nikola Durovic får ett bra skottläge utanför straffområdet och dundrar in 2-2 i bortre krysset med ett drömmål. Återigen tappar Syrianska initiativet efter målet och Vaksala äger matchen totalt och har massor av lägen för ett ledningsmål. En stolpträff och två gånger om räddar hemmalaget bollen på mållinjen med minsta möjliga marginal. Lite från ingenstans kommer Syrianska upp i ett anfall där Viktor Tsouplakis tagit sig in i boxen och nickar istället in 3-2 och ledning för hemmalaget. Helt ologiskt. Resten av matchen är svängig då Vaksala flyttar upp allt mer och lämnar ytor bakåt vilket gör att Syrianska har flera öppna lägen för att punktera matchen men missar flera gånger om. Även om spelet till stor del var förlagt kring eget straffområde för Syrianska så skapar Vaksala egentligen ingen riktigt het målchans och hemmalaget kan hålla ut och vinna.

Denna match kunde ha slutet hur som helst. Det var trots allt en stark vändning av Syrianska och tre oroligt viktiga poäng som inkasserades.

Nästa match spelas lördagen den 16 juni och då vankas det återigen derby, denna gång mot IK Franke på Råby IP. Matchstart 14:00

1-0 11` Viktor Tsouplakis 

1-1 15`   

1-2 20`

2-2 52` Nikola Durovic

3-2 66` Viktor Tsouplakis