Vaksala SK kommer på besök

Syrianska IF tar under söndagen emot Vaksala SK på hemmaplan. Avsparkstiden är som vanligt denna säsong 13:30 på Wenströmska IP. En spännande drabbning där Syrianska på negativ kvalplats och Vaksala med placeringen under gör upp om tre viktiga poäng i bottenstriden. 

Vaksala SK har mäktat med samma matchutgångar som Syrianska. Två segrar, en oavgjord och fem förluster. I den senaste matchen tog man en stark vinst på hemmaplan mot Västerås IK, där man ledde med 3-0 redan efter 28 spelade minuter.

Syrianska IF kommer från en tung förlust på bortaplan mot FC Arlanda. Syrianska tog ledningen i den första halvleken men fick se Arlanda vända till 2-1. Anmärkningsvärt är att Syrianska gjort minst mål av alla lagen i serien, men har trots det släppt in få i jämförelse med bottenkonkurrenterna. De sex målen man producerat framåt är spridda på sex olika spelare.

Det är hittills en jämn serie efter åtta spelade omgångar, där det skiljer sex poäng mellan den näst sista placeringen och fjärdeplatsen i tabellen. Vinnaren i denna match kan få andrum om än i mindre bemärkelse och förloraren lär få kämpa med kniven mot strupen framöver för att inte halka efter bottenkonkurrenterna.

Syrianska IF – Vaksala SK

Datum: söndag 10 juni

Klockslag: 13:30

Spelplats: Wenströmska IP