Uddamålsförlust på Midgårdsvallen

Syrianska IF besökte under lördagen återigen Midgårdsvallen. Denna gång för möte med FC Arlanda. Avsparkstiden var 16:00. 

Tränare Erik Acar summerar matchen:

– Första halvlek är en av de sämre vi presterat i år tyvärr. Vi ser stressade ut från start och är obekväma med bollen, vilket gör att vi har ett obefintligt anfallsspel. FC Arlanda spelar lugnt och äger matchen fullständigt inledningsvis. 30 minuter in i matchen lyckas vi med ett moment som ger oss ledningen med 0-1. En lång svepande diagonal boll från backlinjen bakom deras backlinje sätter Daniel Hanna i ett bra läge att servera Belmin Alic i boxen. Belmin löper mot första stolpen och stöter in bollen från nära håll. Arlanda tappar efter detta sitt momenten och vi känns lugnare, bekväma och vågar spela runt bollen. Halvtidsresultatet 0-1.

– Till andra halvlek kommer Arlanda ut lika bra som de startade i första och vi blir tillbaka pressade. De individuella misstagen avlöser varandra och ett kvitteringsmål hänger i luften. Tillslut lyckas Arlanda både kvittera och ta ledningen tack vare vår oförmåga att värdera våra beslut både med och utan boll. Arlanda vinner denna match fullt rättvist. Slutresultat 2-1.

Nästa match spelas på hemmaplan mot Vaksala SK.

Syrianska IF – Vaksala SK

Datum: söndag 10 juni

Klockslag: 13:30

Spelplats: Wenströmska IP