Efterlängtad vinst

Syrianska IF tog under söndagen emot Håbo FF på ett soligt Wenströmska IP. Detta var på förhand en väldigt viktig match för Syrianska, där tre poäng skulle innebära att man tog klivet över det negativa kvalstrecket. Vilket också blev utfallet.

Matchen startade i ett trevande tempo där Syrianska ägde boll och kunde spela runt mellan lagdelarna. Under den andra halvan av halvleken skapades också de första målchanserna. Syrianska borde med lite mer bestämdhet i avsluten haft iallafall två bollar i nät. Håbo däremot skapade knappt något alls och blev rejält tillbakatryckta under första halvleks slutskede. Halvtidsresultatet var inte helt rättvist 0-0.

Den andra halvleken inleddes med att Håbo försökte sätta hög press men Syrianska lyckades komma undan och spela sig ur situationerna. När den höga pressen avtagit tog Syrianska över matchbilden när man flyttade upp positionerna något. Att Syrianska jagade ledningsmålet gick inte obemärkt förbi, vilket även resulterade i luckor bakåt vilka Håbo var nära att utnyttja. Erik Acar valde i den 68:e minuten att göra sitt första byte. Ut gick Lucas Özgun och in kom nygamle Jonathan Bahar. Minuten senare, efter ett inlägg från Adrian Renmark lyckas Bahar med sin första bolltouch brösta in bollen för 1-0. Därefter hade Syrianska så gott som kontroll på händelserna och förutom några halvchanser och hörnor skapades inte mycket mer i matchen. På stopptid drar Skender Kaciku på sig sitt andra gula kort och får syna det röda kortet. Skender är således avstängd i nästa match.

Syrianska IF kammar hem en viktig vinst, sett till tabellen men även för spelarnas självförtroende. Den negativa trenden är bruten och nu blickar vi mot lördagens bortamatch mot FC Arlanda. Kraven på Syrianska IF är höga, vilket ligger i klubbens natur. Förståeligt. Däremot kräver det här lagbygget tålamod och förtroende. Erik Acar har en helt nykomponerad trupp och därför behöver både spelarna och ledarna tid för att skapa resultat. Vi hoppas och tror att utvecklingskurvan nu fortsätter peka uppåt för att laget ska avsluta vårsäsongen på ett bra sätt och på så sätt sätta grunden för en ännu bättre höst.

Framåt Syrianska!

Syrianska IF – Håbo FF

Slutresultat: 1-0

Målskytt: 69`Jonathan Bahar

Publiksiffra: 167

Felix Carlsson

Viktor Tsouplakis – William Demir – Daniel Johansson

Adrian Renmark – Belmin Alic – Skender Kaciku – Julius Dag

Lucas Özgun – Nikola Durovic – Daniel Hanna

Byten:

66`UT Lucas Özgun – IN Jonathan Bahar

76`UT Nikola Durovic – IN Italo Gonzalez

76`UT Daniel Hanna – IN Leon Kaya

87`UT Julius Dag – IN David Dag