Alic övertygad om framtiden

Dagarna efter förlusten mot serieledande Enköping tog vi kontakt med Belmin Alic för att lyssna till hans tankar om den negativa trend som drabbat laget och om hur han ser på de kommande matcherna. Belmin Alic har utmärkt sig som en kämpe på planen som aldrig viker ner sig. Arbetsinsatsen över 90 minuter är imponerande, därför är han en av de som ska leda laget mot positivare tider.

Resultaten går inte er väg. Vad beror de svaga prestationerna på tror du?

– De svaga prestationerna tror jag beror främst på vårat anfallspel. Det är svårt att vinna matcher om vi inte gör några mål. Kollar man på tabellen så ser man att vi gjort minst mål av alla lag i serien men vi är ett av de lagen som släppt in minst också.

Ni förlorade med uddamålet mot serieledaren Enköping, var det ett steg i rätt riktning?

– Jag vet inte om man kan säga att det är ett steg i rätt riktning med tanke på att vi förlorar, men det var en match som jag kände att vi kunde och borde vunnit. Vi mötte ett spelskickligt Enköping som man helt enkelt får gratulera till tre poäng och vi får ta nya tag.

Ny hemmamatch på söndag, hur går dina tankar inför matchen mot Håbo?

– Tankarna kring matchen är att det enbart är 3 poäng som gäller. Vi har mött alla lagen förutom Franke på övre tabellhalvan och det har varit jämt i varje match. Nu är det dags för oss att visa hur bra vi egentligen är och ta tre poäng match efter match.

Hur och vad ska ni göra för att vända på skutan?

– Svaret är simpelt, det gäller att börja vinna. På söndag ska vi gå ut som ett lag och fortsätta spela vårt spel så motståndarna får anpassa sig efter oss och inte tvärtom. Vi behöver dessutom göra mål på våra lägen. Skender har nya skor och skotten i måndags såg vassa ut så han är helt klart en kandidat till att bli målskytt. Jag känner även att det är ett perfekt tillfälle att visa hur bra vi är. Wenströmska är vår borg och med hjälp av publiken så vänder vi på den negativa trenden och tar med oss tre poäng från matchen på söndag.

Syrianska IF – Håbo FF

Datum: Söndag 27 maj

Klockslag: 13:30

Spelplats: Wenströmska IP