Uddamålsförlust i värmen

Syrianska IF tog under söndagen emot Kungsängens IF på Wenströmska IP. Avsparkstiden 13:30 medförde att den heta värmen blev en motspelare på planen för båda lagen.

På förhand var detta en viktig match, där vinnaren skulle ta klivet ifrån nedflyttningsstrecket. Spelet påverkades avsevärt av den heta värmen och inget av lagen presterade något vidare spel. Den första halvleken präglades av felpassningar och sega ben, vilket aldrig skapade någon fart i spelet. Tränare Erik Acar försökte sig på en förändring redan i den första halvleken när Italo Gonzalez byttes ut men ingenting skulle skapa liv i den här matchen. Halvtidsresultatet skrevs till 0-0, fullt rättvist.

Förhoppningarna var att ett hungrigare Syrianska skulle komma ut till den andra halvleken, men det var inte en sådan dag. Det blir inte många rätt uträttade i matchen och utan att skylla på värmen så var det helt klart en bidragande faktor till den usla fotbollsmatchen. Kungsängens IF lyckas ur en konstig situation göra 0-1 i den 55:e minuten. När ingenting i spelet stämmer en sådan dag blev det naturligt att det krävdes långbollar på forwards för att skapa ett tryck på motståndarna. Ett fåtal gånger tråcklar sig Syrianska in i Kungsängens straffområde men den sista finessen är som bortblåst. Matchen slutar med en 0-1 förlust.

Den här matchen ska glömmas så fort som möjligt. Det är en lång säsong och fortfarande många poäng att spela om. I sådana matcher, när spelet inte stämmer och inte en boll studsar i rätt riktning då krävs tur för att få med sig någon poäng alls. Framöver är det viktigt att viljan tillsammans med engagemanget fortsatt finns där. På sikt ska det bära frukt och målsättningen att inte ramla ur serien i och med nystarten för klubben måste uppfyllas. Vi är övertygade om att fortsatt hårt jobb kommer innebära att stolpe ut även blir stolpe in, vilket kommer resultera i fler poäng.

Syrianska IF – Kungsängens IF

Slutresultat: 0-1

Publiksiffra: 168

Startelva:

Felix Carlsson

Viktor Tsouplakis – Daniel Gheysari – Daniel Johansson (K)

Adrian Renmark – Skender Kaciku – Italo Gonzalez – Belmin Alic

Leon Kaya – Nikola Durovic – Daniel Hanna

Byten:

40` UT Italo Gonzalez – IN Robin Back

53` UT Belmin Alic – IN Lucas Özgun

53` UT Leon Kaya – IN Julius Dag

59` UT Daniel Gheysari – IN Malek Guettou