Söndagsmatch på Wenströmska

Veckans andra hemmamatch väntar på Wenströmska IP när Syrianska IF gästas av Kungsängens IF. Efter måndagens urladdning i derbyt mot Västerås IK är det ett Syrianska som fått slicka såren under veckan som intar plastmattan på Wenströmska.

Gästerna är något stukade då de har med sig två raka förluster till morgondagens match. På de inledande fyra matcherna har Kungsängen en vinst och tre förluster. Vinsten kom på hemmaplan mot jumbon Vaksala SK i den andra omgången. Just nu parkerar man strax under nedflyttningsstrecket.

Syrianska IF kommer från en stark insats mot Västerås IK. En stark insats i bemärkelsen att alla spelare på planen gav allt och visade att viljan att prestera finns, även om spelet inte stämmer. Spelarna bör ta med sig den sista kvarten i derbyt, där man med en spelare mindre lyckas kvittera och därefter har bud på segermålet. I morgondagens match mot ett Kungsängen finns ett gyllene läge att fortsätta på den inslagna vägen och genom en eventuell vinst klättra i tabellen. En annan positiv aspekt är att ynglingarna i truppen tagit upp konkurrensen med övriga spelare, vilket vi fick se i de tre pigga inhoppen i måndagens match.

En på förhand intressant match där Syrianska har chansen att följa upp derbyt med en positiv insats och förhoppningsvis ett positivt resultat. Det ska tilläggas att det inte finns rum för underskattning utan serien är tuff och det krävs rejäla prestationer för att få med sig poängen för att snegla på lagen ovanför.

Som vanligt fortsätter klubben att servera god mat, vilket är oslagbart i kombination med fint väder och rödgula krigare på plan.

Vi ses på Wenströmska!

Syrianska IF – Kungsängens IF

Datum: Söndag 13 maj

Klockslag: 13:30

Spelplats: Wenströmska IP