Det nalkas Derbymåndag

Imorgon går säsongens första derby av stapeln. Wenströmska IP gästas av Västerås IK. Det är två klubbar som inlett säsongen med blandade resultat som drabbar samman på måndagskvällen.

Västerås IK har till den här säsongen av de flesta ansetts vara klubben som ska vinna serien. En målsättning som klubben säkerligen själva har med tanke på de förstärkningarna som kom in på försäsongen. Fokus hamnar framförallt på bröderna Kosik, Allan och Dylan. Båda lämnade framträdande roller i Västerås SK och Division 1 för spel i Division 3. Västerås IK har på tre matcher samma poängskörd som Syrianska IF, tre inspelade poäng. Senast vann man mot Kungsängens IF med 2-1. Detta efter att ha vänt ett tidigt underläge.

Syrianska IF har i bagaget med sig två förluster och en vinst. Senast förlorade man mot tabellettan Märsta IK med 3-0 på Midgårdsvallen. Ett resultat som egentligen inte speglade matchbilden. Syrianska åkte på ett rött kort i den första halvleken och hade fram till utvisningen ett stort bollinnehav och bra press på Märsta. Utgången blev som den blev. I onsdags kom så säsongens hittills sämsta prestation, i TV021 Cup mot Sala FF. Resultatet skrevs till 6-3, Sala vidare till semifinal. Det positiva att ta med sig från förlusten är att Lucas Özgun kommit igång med målproduktionen och nästintill på egen hand hämtade upp underläget till 3-3. Det är ett Syrianska med fokus på att studsa tillbaka från den negativa trenden som ser fram emot måndagen och inget passar bättre än att vända den i ett stekhett derby på Wenströmska IP.

Förhoppningen är att så många som möjligt dyker upp på måndag kväll. Spelarna behöver det, derbyt behöver det och vi alla behöver känna på den efterlängtade atmosfären igen.

Framåt Syrianska!

Syrianska IF – Västerås IK

Datum: Måndag 7 maj

Klockslag: 19:00

Spelplats: Wenströmska IP