Mittfältsmotorn laddar för Derby

Skender Kaciku har den här säsongen axlat rollen som navet på mittfältet utomordentligt bra. Förutom att han missade premiären mot Heby så har han varit framträdande och visat på fina prestationer. Med sina precisa passningar och tuffa spelstil utgör han en central grund som både ingjuter mod och trygghet för sina medspelare.

Inför måndagens derby som lär bli tufft med mycket kamp svarar Skender:

Skender vad säger du om er säsongsinledning hittills?

– Vi har inte börjat så bra, vi har två förluster på tre matcher vilket inte är godkänt, samtidigt som vi spelar otroligt bra. Vi ska vända på detta och få med oss fler positiva resultat.

Du verkar trivas i din roll som rivjärn på mittfältet, samtidigt som du slagit fantastiska passningar. Hur känns det för dig med den här gruppen?

– Jag trivs otroligt bra i min roll som defensiv mittfältare. Det gäller att variera i sitt spel med att jobba riktigt hårt på mitten samtidigt som man ska leverera ut passningar till sina lagkamrater. Känslan med den här gruppen är positiv, får vi med oss resultaten framöver kommer självförtroendet i gruppen också att öka.

Derbyt väntar runt hörnet, hur går dina tankar inför drabbningen med Västerås IK?

– Ska bli riktigt kul att spela denna match. Vi förlorade sist vi mötte Västerås IK men det var träningsmatch och på måndag ska vi ge allt för att vinna.

Vad blir nyckeln till vinst?

– För det första måste vi följa Eriks matchplan i detalj, sedan gäller det att kämpa ordentligt och inte vika ner oss i närkamper. Spelmässigt är vi ett mycket bättre lag än derbymotståndaren. Vi spelar en fotboll som alla supportrar vill se, vi rullar otroligt mycket boll och har en bra spelide. Kollar man på dem så känns det inte som att de har någon spelide alls. Den är så tråkig att de enbart slår långbollar på deras forward för att förhoppningsvis vinna andra bollarna.

Ett derby brukar bringa fram mycket känslor. Vad vill du hälsa supportrarna?

– Supportrarna ska få se ett Syrianska som förhoppningsvis kommer dominera hela matchen och vinna varje duell. Vi ska bara vinna denna match för vi är ett mycket bättre lag än Västerås IK. Vi ska göra supportrarna nöjda men framförallt tillfredsställa tränare Erik Acar med vår prestation.

Vi tackar Skender Kaciku för intervjun och önskar honom och hela spelartruppen lycka till i det viktiga derbyt på måndag.

Syrianska IF – Västerås IK

Datum: Måndag 7 maj

Klockslag: 19:00

Spelplats: Wenströmska IP