Förlust på Midgårdsvallen

Syrianska IF drabbade under lördagseftermiddagen samman med Märsta IK på Midgårsvallen i Märsta. En på förhand tuff bortamatch då hemmalaget under säsongsinledningen tagit två raka segrar. Syrianska i sin tur kom från en stark vinst i sin hemmapremiär mot Vallentuna BK. Prestationen i dagens match var klart godkänd där förlusten grundar sig i det röda kort som tilldelades Belmin Alic redan i den första halvleken.

Tränare Erik Acar summerar matchen:

– Första halvlek börjar väldigt bra för vår del med stort bollinnehav och bra försvarsspel. Vi har många bra anfall och omställningar från försvar till anfall som vi slarvar bort i den sista tredjedelen. Trots det har vi klart spelövertag enda fram till matchminuten 33 då Belmin olyckligt drar på sig sitt andra gula kort och blir utvisad. Halvtidsresultatet förblir 0-0.

– Till andra halvlek byter vi ut Lucas Özgun och tar in Italo Gonzalez vilket blir lyckat och vi har kontroll på händelserna fram till 20 minuter in i halvleken då vi tappar skärpan vid en frispark utanför vårt straffområde. Märsta sätter igång spelet snabbt, slår in bollen som touchar en av våra spelare och ställer Felix i målet. 1-0 är ett faktum. Därefter gör vi förändringar och försöker jaga kvitteringen och släpper in ytterligare två mål innan domaren blåser av.

– Vi får ta nya tag och komma igen nästa match.

Syrianska spelar kvartsfinal i TV021 Cup redan på tisdag mot Sala FF. Spelplatsen är Lärkan.